Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROEMENEN HUREN VOOR 820 EURO BIJ EX-WETHOUDER ONS.VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er wordt 820 euro huur per maand betaald voor de maisonnette van oud-wethouder Frans Hoogendijk (ONS.Vlaardingen), beweert de ontslagen bestuurder. In het pand in Vlaardingen-Holy zijn nog tot zeker 31 maart vier Roemeense arbeidsmigranten gehuisvest. Hoogendijk bestrijdt dat de Roemenen worden uitgebuit en komt daarom met de huursom op de proppen.

De woning wordt gehuurd door een uitzendbureau via een bemiddelaar. Naast Hoogendijk moeten ook het uitzendbureau en de bemiddelaar aan de ruim 800 euro verdienen. Hoogendijk weigert de financiële constructie nader toe te lichten. Hij vindt dat ‘privé’.

Hoogendijk heeft het vertrouwen van de gemeenteraad verloren door de tijdelijke verhuur van zijn koopwoning . Deze verhuur heeft Hoogendijk niet bekend gemaakt bij zijn aanstelling als wethouder. De partij van Hoogendijk, ONS.Vlaardingen, is in theorie fel tegen de huisvesting van arbeidsmigranten in een woonplaats waar ze niet werken. De Roemenen werken bij een scheepswerf in Schiedam.

Vorige week is Hoogendijk, na een schriftelijke stemming, ontslagen als wethouder. Dit op verzoek van de coalitiegenoten VVD, CDA en GroenLinks. Hoogendijk was, wegens hartklachten, zelf niet aanwezig bij de vergadering over zijn ontslag.

De ontslagen wethouder wordt een dezer dagen aangeschreven door het hoofdstembureau om de raadszetel in te nemen bij ONS.Vlaardingen. Deze raadszetel is vrijgekomen na het vrijwillig opstappen van Roos Wijbrands bij ONS. Hoogendijk heeft volgens de Kieswet recht op de vrijgekomen raadszetel. Hoogendijk stond bij de gemeenteraadsverkiezingen nummer 1 op de kieslijst van ONS.Vlaardingen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *