Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROEMENEN ACHTER MENSENSMOKKEL HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De Roemenen Stefan Alexandru C. (41) en Petru Constantin J. (34) staan terecht voor mensensmokkel, begaan op 29 februari vorig jaar, in Hoek van Holland.

De Roemenen worden door het OM verdacht de overtocht van zes illegalen te hebben gecoördineerd, terwijl zijn wisten dat die doorreis wederrechtelijk was en dat dit feit werd begaan door hoofdverdachte J. in de uitoefening van zijn ambt of beroep als internationaal vervoerder.

Die zaterdag ontdekt de Koninklijke Marechaussee in Hoek van Holland de zes illegale vreemdelingen in een busje dat werd bestuurd door J. De illegalen zijn tussen de 16 en 39 jaar en hebben de Iraakse en Iraanse nationaliteit.

Tijdens de uitreiscontrole van de ferry naar Engeland controleerden Marechaussees het personenbusje met Roemeens kenteken. Om illegalen op te sporen, is de bus geopend voor verder onderzoek. Bij controle viel op dat achterin een krappe ruimte was gebouwd. Aangezien niet direct zichtbaar was of hier mensen achter zaten, is de laadruimte verder doorzocht. Achter een schot kwamen vervolgens zes vreemdelingen vandaan gekropen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “ROEMENEN ACHTER MENSENSMOKKEL HOEK VAN HOLLAND

 1. Wie wilden die grenzen naar het Oostblok ook al weer open hebben? Denk aub goed na voor je die rode stip in het stemlokaal een plek geeft.

 2. Bijzonder dat ze in persoon terecht staan of zal het een veroordeling bij verstek worden?
  Zijn toch niet zo dom om hun veroordeling in Nederland af te wachten?
  Het kan ook zijn dat ze een Nederlandse gevangenis
  (Lees:vakantieoord)verkiezen boven hun thuisland.
  Maar we hebben I.d.d. wat over ons heen laten komen om de grenzen open te stellen voor dit soort gelukzoekertjes. Zien wel weer wat er gaat gebeuren in maart bij de verkiezingen.

  1. Och Martin, de P.V.V. schreeuwers zijn vaak te besodemieterd om te gaan stemmen, anders had men Wilders na de laatste verkiezingen niet zo makkelijk aan de kant geschoven kunnen worden door onze linkse dictatortjes. De rest stemt op Denk of P.v.d.A. Dus de grenzen gaan na de pandemie weer wagenwijd open hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *