Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘RISICO’S WONINGBOUW HARGA SCHIEDAM VOOR MARKTPARTIJEN’

SCHIEDAM- De risicobeheersing is optimaal en de risico’s die er zijn liggen bij de marktpartijen. Met die toezegging krijgt wethouder Nathalie Gouweleeuw (VVD) een unanieme gemeenteraad achter zich voor de uitvoering van Schiedam in beweging, fase 2, oftewel woningbouw op sportpark Harga Midden.

“Elk project, ook Schiedam in beweging kent gewoon zijn risico’s “, erkent Gouweleeuw. “Wat uniek is aan dit project is dat niet, net als bij een grondexploitatie , de risico’s allemaal voor de gemeente zijn. Marktpartijen maken de grond bouwrijp. Als die grond dan al bouwrijp is en dan gaat de marktpartij failliet, dan blijft die grond gewoon van ons.”

Er is een risicoreserve van 426.000 euro achter de hand gehouden. Gouweleeuw: “Ook de validatiecommissie heeft daar natuurlijk naar gekeken. Alle risico’s die we nu juridisch, financieel, bouwkundig en technisch kunnen voorzien zijn meegenomen in het project.” Elk risico wat zich voordoet zal worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

De raad heeft eerder verzocht ook de financiële consequenties in beeld te brengen van 10% sociale woningbouw in de nieuwe buurt op Harga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *