Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RISICOKAART BLINDGANGERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er wordt door de gemeente Schiedam gewerkt aan een risicokaart waarop alle niet ontplofte bommen uit de Tweede Wereldoorlog in Schiedam staan vermeld. Deze kaart met zogenaamde ‘blindgangers’ omvat het hele grondgebied van Schiedam, waarin de verdachte gebieden staan aangegeven. Voor de zomervakantie 2018 wordt het onderzoek afgerond naar de locaties van de blindgangers.

De risicokaart die nu wordt opgesteld, sluit aan bij de risicokaart die de gemeente Rotterdam al eerder heeft opgesteld. Voor het opstellen van de Schiedamse risicokaart, heeft de gemeente Rotterdam een grote hoeveelheid historisch materiaal kosteloos ter beschikking gesteld, waardoor Schiedam relatief voordelig de risicokaart kan opstellen.

Schiedam hoopt op een bijdrage van het Rijk voor het opsporen en ruimen van blindgangers. De jeneverstad rekent op exact 156.167,64 euro voor de gemeente. Daarnaast wordt om een bijdrage gevraagd van 21.631,75 euro voor derden bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Voor de start van de sloop van de Singelschool in Schiedam-Oost is in september 2016 onderzoek gedaan naar de mogelijke aanwezigheid van een ‘blindganger’. Er werd niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *