Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RISICO BIJ SLOOP DOOR VERZET PANDEIGENAAR PARKWEG SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er dreigt een financieel risico rond de sloop van een aantal flats en winkelpanden aan de Parkweg in Schiedam-Nieuwland. De gemeente en de eigenaar van twee winkelpanden zijn het na bijna 2 jaar onderhandelen nog altijd niet met elkaar eens over de hoogte van de afkoopsom. Pandeneigenaar T.W.J.A. Engering vindt het verschil te groot tussen de door de gemeente geboden bedragen (gebaseerd op de rekenwijze die wordt gehanteerd in de onteigeningswet), maar de sloop van de winkelpanden moet uiterlijk 1 november beginnen. Engering is daarom gistermorgen om 11.00 uur door de gemeente voor de rechter gedaagd in een kort geding.

Achter de ramen van het winkelpand waar Engering ooit zijn ijzerwarenzaak dreef hangen al enkele weken pamfletten met protestteksten als: ‘Wat hebben jullie tegen ons? Waarom worden wij op leeftijd gediscrimineerd. Dat is de gemeente onwaardig.’ Engering hoopt met de afkoopsom zijn pensioen te kunnen financieren.

Om de hoek zijn slopers al begonnen met het neerhalen van de oude sociale huurwoningen. Verhuurder Woonplus en de gemeente werken aan de herontwikkeling van het gebied Parkweg Midden. Na de sloop van ruim driehonderd portiek- en galerijappartementen van Woonplus zal in het gebied maximaal 70% terug worden gebouwd met een verdeling van 60% sociale huurwoningen en 40% koopwoningen. Voor de diverse woningtypes sociaal en koop wordt uitgegaan van de nieuwste duurzaamheidseisen. Het hele project is gasloos en zal als gevolg hiervan grotendeels met ‘nul-op de meter-woningen’ worden gerealiseerd, dan wel daarvoor gereed zijn.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *