Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SNELLE ACTIE TEGEN ONGELUKKEN DOOR ONKRUID VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er is dinsdag direct begonnen met wieden en snoeien van onkruid op tenminste één locatie in Vlaardingen waar de veiligheid in het gedrang was. Langs de Marathonweg was het voetpad aan de oostzijde zo goed als volledig overwoekerd door onkruid, stelde de fractie Boers (fB) vast. De fractie kwam gisteren met schriftelijke vragen over de situatie.

Het snelle ingrijpen door de gemeente is opmerkelijk. De fB heeft eerder van klagende inwoners begrepen dat de gemeente het onkruid voorlopig niet zou verwijderden, ‘omdat dit werk aan vaste schema’s vastzit’. Gisteren is dat deel alsnog onder handen genomen. Zelfs nog voordat de schriftelijke vragen van de fB zijn gepubliceerd.

De fB kwam dinsdag met schriftelijke vragen aan het stadsbestuur: FB richting burgemeester wethouders: ‘Zoudt u zich verantwoordelijk voelen als door het niet wieden/snoeien slachtoffers vallen? Zo nee, waarom niet?’
Doordat het fietspad aan de westzijde Marathonweg al tijden is afgesloten, maakten veel fietsers sinds die tijd gebruik van het fietspad aan de oostzijde. Daardoor was het op dat fietspad al drukker en gevaarlijker dan gewoonlijk. Toen ook het voetpad aan de oostzijde door het onkruid niet meer begaanbaar was, maakten veel voetgangers noodgedwongen gebruik van het fietspad.

Op reeksen schriftelijke vragen van de fB, over bijvoorbeeld de inzet van extra Toezicht en Handhaving, wordt vooralsnog stukken minder snel gehandeld.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “SNELLE ACTIE TEGEN ONGELUKKEN DOOR ONKRUID VLAARDINGEN

 1. Ook gevaarlijke situatie Lepelaarsingel ter hoogte van trambaan aan de oostzijde. Onkruid wordt niet gemaaid op middengedeelte, als kinderen oversteken vanaf Loperweg en niet op verkeerslicht drukken zie je ze niet als automobilist. Diverse malen gemeld en ook bij RET ruim 12 dagen geleden. Het blijft angstvallig stil van beide zijde, wachten op een ongeluk?

 2. Dat krijg je wanneer je besluit om uit te gaan besteden aan bijv. groenvoorziening. Men wordt kritischer op het onderhoud en let op de prijs, want uurtje factuurtje voor elk extra klusje wat gedaan moet worden, wanneer er andere standaard afspraken zijn gemaakt op onderhoud.

 3. Typisch Vlaardingen.
  Rondjes rijden en de dag vol rijden maar serieus werken………..ho maar.
  Helaas kan ik dit uit ervaring melden

 4. Typisch Vlaardingen.
  Rondjes rijden en de dag vol rijden maar serieus werken………..ho maar.
  Helaas kan ik dit uit ervaring melden

 5. Vlaardingen wil graag groenste gemeente zijn dus onkruid mag welig groeien in ons dorp. Ook tussen trottoirtegels en op straat groeit het onkruid driftig door, met als gevolg uitglijers en langere remweg, kortom gevaarlijke situaties omdat de gemeente wederom verzaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *