Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RISICO ARBEIDSMIGRANTEN OP RECREATIEOORD HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Het risico bestaat dat het Recreatieoord Hoek van Holland wordt gebruikt voor de huisvesting van arbeidsmigranten wanneer permanente bewoning wordt toegestaan. Dat staat in een van de stukken die dinsdagavond zijn aangeboden aan het Rotterdamse stadsbestuur door de Recreanten Adviesraad en de Gebiedscommissie Hoek van Holland.

De Rotterdamse wethouders Bas Kurvers (VVD) en Said Kasmi (D66) hebben dinsdagavond de Toekomstvisie Recreatieoord Hoek van Holland in ontvangst genomen. De Recreanten Advies Raad (RAR) en de Gebiedscommissie Hoek van Holland dringen met het stuk aan, bij de Rotterdamse politiek, op een tiental uitgangspunten (beslispunten) ter onderschrijving. De inspanningen moeten uiteindelijk leiden tot een zekere toekomst voor het recreatieoord en de camping in Hoek van Holland.
‘Terwijl de behoefte of noodzaak onduidelijk is, laat de realiteit op vakantieparken in Nederland zien hoe groot de risico’s zijn van permanente bewoning’, staat in het bijgevoegd stuk (‘Een verkenning naar de gevolgen’). Voor de opstellers van de verkenning is het dan ook de vraag waarom de gemeente Rotterdam het risico van een vier-seizoenen-opening van Recreatieoord Hoek van Holland zou willen nemen: ‘Door de woningnood, de verhoogde druk op het Westland om arbeidsmigranten te huisvesten en de plannen van het kabinet om op vakantieparken te versoepelen, lijkt het eerder noodzaak om het recreatieoord te beschermen dan de poorten permanent open te zetten.’

De gemeente Rotterdam heeft de ambitie om Hoek van Holland uit te laten groeien tot ‘een duurzame, attractieve en veelzijdige vier-seizoenen-badplaats’. Ook heeft het college van burgemeester en wethouders besloten Recreatieoord Hoek van Holland te verkopen vanwege de wens om het terrein te moderniseren. Het recreatieoord zou als onderdeel van Hoek van Holland als vier-seizoenen-badplaats moeten meegaan en twaalf maanden per jaar opengesteld moeten worden. De wintersluiting, van november tot maart, zal in dat plan worden opgeheven.

3 reacties op “RISICO ARBEIDSMIGRANTEN OP RECREATIEOORD HOEK VAN HOLLAND

  1. In Schiedam is het niet toegestaan om te wonen in volkstuinhuisjes. Moet je kijken op Vijfsluizen. Maar hier wordt vrijwel niet tegen opgetreden door ‘onze’ blauwe pantoffel helden. Wel een oud vrouwtje een prent geven als zij bij het wegbrengen van vuilniszakken haar hondje naar buiten glipt als ze de deur opent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *