WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RIJNMONDERS KRIJGEN ECHTE ZWARTE PIETEN IN DE LIER

SCHIEDAM- Voor een traditionele Sinterklaasintocht met echte Zwarte Pieten kunnen de inwoners van de waterweggemeenten vandaag uitwijken naar het dorp De Lier in het Westland. Vlaardingen en Maassluis confronteren kinderen met hulpsinterklazen en roetveegfiguren. In Schiedam verzekert alleen drumband Juliana een echte Zwarte Pietenband. Voorgaande jaren was Juliana ook actief bij de intocht in De Lier met uitsluitend Zwarte Pieten.

Sinterklaas komt aan in De Lier om 14.00. Dan meert zijn boot aan bij de brug bij de Bleijenburg. Hier worden de Sint en zijn Zwarte Piet verwelkomt door majorettes, Dance Innovation en alle kinderen. Aansluitend kunnen de kinderen spellen en activiteiten doen in de Hoofdstraat. Ze kunnen hier een pietendiploma halen. Ook is er een kleurplatenwedstrijd.

In Hoek van Holland is de intocht dit jaar in andere handen. De vorige organisatie streed voor het behoud van Zwarte Piet, inclusief een uiterst succesvolle inzamelingsactie, omdat de gemeente Rotterdam alleen wenst mee te betalen aan een intocht met roetveegfiguren (nep-Pieten). De nieuwe organisatie spreekt nog uitsluiten over Sinterklaas en zijn ‘Pieten’.

De Lier ligt slecht enkele kilometers van Hoek van Holland.

7 gedachten over “RIJNMONDERS KRIJGEN ECHTE ZWARTE PIETEN IN DE LIER

  1. Ook in de Lier roet pieten tussen de zwarten.
    Mamma waarin loopt die mevrouw de hele tijd bij Sinterklaas?
    Kind dat is omdat grote mensen geen nee durven zeggen tegen mensen die hier zijn komen wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *