Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RIJNMONDBAND WERKT AAN NIEUW ONDERKOMEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het jaar 2020 begint voor veel leden van de Rijnmondband in Schiedam met klussen in het nieuwe clubgebouw in de Van Deventerstraat. Namens het bestuur van de Rijnmondband is een aanvraag ingediend voor een drank- en horecavergunning voor het nieuwe onderkomen op bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse.

De Rijnmondband is aan te merken als een paracommerciële inrichting. Horeca wordt ‘erbij’ gedaan. Via de vergunning kan de gemeente de horeca-activiteiten van de Rijnmondbandingeperkt, met name de schenktijden en de zogenaamde ‘feesten van persoonlijke aard’, zodat de reguliere horeca geen oneerlijke concurrentie ondervindt.

Na meer dan 30 jaar velaat de Rijnmondband het rijksmonumentale Blauwhuis. Het Blauwhuis wordt onderdeel van een plan voor woningbouw tussen de Lange Nieuwstraat en de Nieuwe Haven. Het clubgebouw van is onderdeel van dit plan. De vereniging is daar enkele jaren geleden van op de hoogte gesteld en heeft inmiddels, met behulp van de Gemeente Schiedam, eind vorig jaar een geschikte nieuwe locatie gevonden.

De nieuwe oefenruimte bevindt zich in het pand aan de Van Deventerstraat 34. Dit gebouw bestaat uit twee verdiepingen waarvan de begane grond wordt gebruikt door Stichting Net Niet Genoeg.

De komende weken zal er nog hard gewerkt worden in het nieuwe pand om deze ‘repetitieklaar’ te maken én om het 90-jarig bestaan van de Rijnmondband te vieren!

Bent u ook benieuwd hoe het nieuwe clubgebouw eruit gaat ziet? Binnenkort houdt de Rijnmondband een open huis.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *