WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RIJK VERGOEDT ‘MEESTE KOSTEN’ AZC VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- StadsBelangen Vlaardingen (SBV) heeft begrepen dat het Rijk de ‘meeste kosten’ voor zijn rekening neemt, wanneer het gaat om de huisvesting van Oekraïners bij de Vergulde Hand, maar in alle communicatie aan de gemeenteraad is steeds door het gemeentebestuur gemeld dat het Rijk álle kosten voor zijn rekening zal nemen. Dat roept vragen op bij SBV.

Vera Kalf: ‘In een interview aangaande de bouw van het opvangdorp Oekraïense
vluchtelingen in “De Telegraaf” van 11 april 2023 geeft wethouder Somers
aan dat het Rijk de “meeste kosten” voor zijn rekening neemt.’
Fractievoorzitter Vera Kalf (SBV): ‘Indien het zo is dat het Rijk slechts de meeste kosten voor zijn rekening neemt, kunt u dan aangeven wat er inmiddels is gewijzigd aan de afspraak met het Rijk? En om hoeveel geld gaat het dan, dat de gemeente Vlaardingen voor zijn rekening neemt? Indien het zo is dat het Rijk slechts de meeste kosten voor zijn rekening neemt en niet alle kosten, zoals steeds eerder gemeld, waarom heeft u de Raad daar niet eerder per omgaande over geïnformeerd?’

Op 4 april liet het college van burgemeester en wethouders, via de besluitenlijst, nog weten dat de gemeente van het Rijk de garantie heeft gekregen dat álle kosten vergoed worden. ‘Na deze goedkeuring van het Rijk is gestart met het voorbereiden en concreet uitwerken van de plannen voor de opvang van 1.000 Oekraïners’, aldus het college.

Momenteel worden in hoog tempo de 387 woningen geplaatst, afgewerkt en ingericht. Vanaf mei verhuizen de eerste Oekraïners naar het azc en het is de bedoeling dat er in juli 1.000 mensen wonen. Naast woningen, komen er ook een basisschool, een gymzaal en twee multifunctionele gebouwen voor huisartsen en verslavingszorg op het terrein.

3 reacties op “RIJK VERGOEDT ‘MEESTE KOSTEN’ AZC VLAARDINGEN

  1. Is het niet de bedoeling dat de ‘ vluchtelingen’ zelf aan hun onderhoud gaan bijdragen dan? Ze hebben toch ook allemaal werk. Nou dan!

  2. Wanneer krijgt Vera Kalf nou eens door dat het geen flikker uitmaakt of het rijk of de gemeente betaalt. WIJ betalen via ons belastingstelsel voor die homofobe zuipschuiten die volgens de media bijna allemaal een baan hebben. (ondanks dat ze de taal niet spreken). Of de gemeente ons nou pootje licht of het rijk, de werkende bevolking draait er ALTIJD voor op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *