RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RET: 15 % REIZIGERS VRAAGT TEVEEL AFGESCHREVEN SALDO TERUG

SCHIEDAM- De RET heeft de periode verlengd dat reizigers het saldo kunnen opladen, dat eerder teveel is afgeschreven. Tot nu toe heeft 15 % van de reizigers van de RET het saldo teruggevraagd dat eind 2019 en begin 2020 teveel is afgeschreven bij diverse bus- en tramreizigers, meestal enkele centen of enkele euro’s, maar ook met enkele uitschieters omhoog. Dit had te maken met de overgang naar nieuwe in- en uitcheckapparatuur. De RET roept reizigers die het betreft nogmaals op om het te veel afgeschreven bedrag op te halen bij een kaartautomaat.

Het gaat om twee groepen reizigers:

•Busreizigers die tussen 22 november 2019 en 22 maart 2020 hebben gereden in bussen met nieuwe in- en uitcheckapparatuur. Het gros van de foutieve afschrijvingen heeft plaatsgevonden vanaf half december 2019. Deze reizigers kunnen hun tegoed ophalen tot 18 november 2020.
•Reizigers die van 6 tot en met 9 januari 2020 met een bus of tram met nieuwe incheckapparatuur hebben gereisd. Zij kunnen hun tegoed ophalen tot 31 december 2020.

Nadat de afhaaltermijnen zijn verstreken, kunnen reizigers hun geld terugkrijgen via het teruggaveformulier op de website van de RET.

De RET hecht eraan dat het geld terugkomt bij de mensen die te veel hebben betaald. Daarom heeft het bedrijf hierover direct nadat de verkeerd berekende bedragen aan het licht kwamen, via alle beschikbare kanalen gecommuniceerd en doen ze dat nu nogmaals.

Controleren of u te veel hebt betaald is eenvoudig. Instructies daarover zijn te vinden in de berichten over de foutieve afschrijvingen tussen 22 november 2019 en 22 maart 2020 en tussen 6 en 9 januari 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *