Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RESULTATEN GROTE INTEGRALE ACTIE SCHIEDAM-WEST

SCHIEDAM- Vijftig auto’s en tachtig mensen zijn donderdagavond preventief gefouilleerd in Schiedam-West. De Belastingdienst nam vijf auto’s in beslag en inde 3.000 euro aan achterstallige betalingen. Agenten stelden een huurauto veilig waarin twee mannen zaten die niet op het huurcontract stonden. Er werden twee mannen aangehouden die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten, van wie er één met 10 gram cocaïne op zak liep.

Tweeënvijftig adressen kregen een huisbezoek, omdat er twijfels bestonden over de inschrijvingen in de Basisregistratie Personen. Bij veertien daarvan waren er inderdaad bijzonderheden, zoals overbewoning of vervuiling. De gemeente gaat ermee aan de slag.

Daarnaast is er gehoor gegeven aan de klachten van bewoners en zijn er door Toezicht en Handhaving van de gemeente eenentachtig bekeuringen uitgeschreven voor parkeeroverlast, negen voor het neerzetten van grofvuil of afval naast de container, vier boetes voor zwartrijden, vier voor loslopende honden en zijn er uit verschillende straten eenentwintig fietsen verwijderd die daar niet mochten staan of zonder eigenaar leken.

Van een aantal ondernemingen waar onregelmatigheden zijn aangetroffen is een bestuurlijke rapportage opgemaakt: een dossier op basis waarvan burgemeesters maatregelen kunnen treffen om criminaliteit te bestrijden of overlastgevende situaties te beëindigen.

Tijdens de integrale controle in Schiedam-West is ook Mini Markert Krakus gesloten op last van de burgemeester. Het gaat om de winkel op de hoek van de Nieuwe Haven en de Gordonstraat. De burgemeester besloot tot de spoedsluiting, omdat in de winkel een busje traangas en een slagwapen lagen. Ook zijn zeven sloffen illegale sigaretten en een hoeveelheid illegale alcohol aangetroffen. De eigenaar is gearresteerd voor wapenbezit.
Met de actie is ook informatie verzameld die kan helpen bij het aanpakken van criminaliteit in de toekomst. Politie, Openbaar Ministerie en de partners in de keten zetten hoog in om ondermijning een halt toe te roepen. Dit soort acties zullen vaker georganiseerd worden.

Samen met Openbaar Ministerie, de gemeente en de Belastingdienst controleerden agenten verkeer, gingen ze langs bij woningen en horeca, verzamelden informatie en traden ze op tegen kleine overtredingen die bij bewoners voor grote ergernis zorgen. Het doel: Schiedam veiliger maken en ondermijning tegengaan. Ook Stroomopwaarts, douane, brandweer en RET namen deel aan de actie.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “RESULTATEN GROTE INTEGRALE ACTIE SCHIEDAM-WEST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *