Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KLACHTEN BIJPLAATSINGEN CONTAINERS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Verschillende inwoners van Vlaardingen melden bij de gemeente bijplaatsingen naast de ondergrondse afvalcontainers, die sinds kort alleen zijn te openen door de bezitters van een afvalpas.

De gemeente laat de melders weten dat het afsluiten van de containers een bewust besluit is, omdat ook andere partijen dan inwoners gebruik maakten van de containers. Daarom zijn ze afgesloten. De vulgraadmeters geven bij Irado aan als een cluster containers 80% vol is. Als dat niet goed werkt, kunnen bewoners daar een buitenlijnmelding van maken.

Inmiddels zouden bij een aantal containers storingen opgetreden. Volgens de gemeente zijn de plaatsingen niet het gevolg van storingen in de containers. Hun verklaring: ‘Als een iemand een zak naast een container zet, is de kans dat anderen niet eens meer proberen om de container te openen, direct een stuk groter.‘

Bij de buren in Schiedam-Oost heeft men al jaren ervaring met containers die zijn afgesloten met een pasjessysteem. Tegen het dumpen van vuil naast de Schiedamse containers is al van alles geprobeerd: bloemen plaatsen naast de bakken, de sloten verwijderen, een keer per week een kraakwagen plaatsen voor grofvuilinzameling. Voorlopig met als blijvend resultaat: aanhoudende bijplaatsingen.

Maandagmorgen zeker dertig vuilniszakken gedumpt naast de containers op de hoek Snelliussingel – Amperestraat in Schiedam-Oost.

5 reacties op “KLACHTEN BIJPLAATSINGEN CONTAINERS VLAARDINGEN

 1. Er is maar één oplossing en dat is de mentaliteit van de bewoners zelf. Grof vuil kan je op laten halen of heel gemakkelijk bij Irado brengen. En mocht de container vol zitten wacht dan even tot hij geleegd is.
  Kleine moeite en een groot plezier voor je mede bewoners.

  1. Als dat zo makkelijk was dan was het probleem er niet geweest , maar ik zie dit toch heel anders …. we hebben nu 8 rij containers en gaan ook naar die onder grondse bakken , maar daar kunnen maar aan 4 contaners vuil in .. terwijl hier in het flat al de 8 bakken niet aan te slepen is .
   hoe wil je dit gaan doen door dus de helft weg te nemen en dan verwahcten van de bewoners dat ze het netjes blijven weg brengen ..
   maar darin tegen .. als ik voor 500gr vlees koop[t zit er voor 1 kilo aan plasic om heen en zo kan ik nog wel even door gaan , waarom kunnen de grote bedrijven hier niet eens de helft van maken , vroeger was dit ook niet het egval hadden de mensen ook veel minder afval dannu .. maar het lijkt er wle op dat de laatste jaren een record poging gedaan word met de hoeveel en hoe groot een verpakking mag zijn , laatst nog een 2 rubbere ringen bestend van 1 cm , waar komt het in , juist voormaat schoenendoos ….. waarom niet gewoon in een zakje en door de brievenbus ?

   nee het ligt niet alleen aan de bewoners maar ook aan de mensne die hun spullen aanbeiden zo als online winkels en wikels op zich

 2. Hans,
  We weten toch allang dat er bepaalde aso figuren schijt aan onze normen en waarden hebben.
  Zit in hun genen en blijft aard van het beessie.
  Waarom zelf brengen of wachten dat de vuilstort geleegd wordt. De mensen van Irado ruimen “mijn” kelere zooi toch wel op, is hun gedachtengang.
  Daarnaast is 1 pasje per adres wel erg weinig, als er meer personen dan is toegestaan (overbewoning veroorzaakt door huisjesmelkers), in één woning wonen.

 3. Ik heb op deze plaats al zoveel geschreven over dat pasjessysteem dat het niet werkt.
  Ik kom uit Schiedam daar was en is nog veel ellende met dat pasjessysteem.
  Schiedam heeft Vlaardingen er al eens voor gewaarschuwd dat het niet werkt.
  Maar Vlaardingen moest ‘t toch doordrukken.
  Zonde van het geld 700.000 euro voor een gemeente met een miljoenen te kort.
  Deze wethouder en ex wethouder van Schiedam Bart de Leede heeft het met zijn groenlinkspartij weer door weten te drukken.
  Wat een luchtfietserij partij met zo’n figuur.
  Door mede van deze partij zitten we nu met een gigantische vervuiling.
  En natuurlijk ook aso bewoners die meestal uit een ander land komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *