Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RESERVEREN BBQ-PLEKKEN SCHIEDAM TEGEN ROMMEL

SCHIEDAM- Laat barbecueërs in het Schiedamse Beatrixpark en aan de Maasboulevard in de toekomst aangewezen plaatsen reserveren. Op die manier valt na afloop eenvoudig te achterhalen wie rommel heeft achtergelaten. Dat is een idee waarmee de fractie van de CU-SGP gisteravond spontaan op de proppen kwam. Robert Berns (CU-SGP): “Om plekken af te bakenen, zodat je ook kunt nagaan wie zijn troep niet heeft opgeruimd en daarop aan te spreken.”

Het idee ontstaat tijdens een kort debat op aanvraag van de fractie van LOS over de terugkerende ravage op de twee aangewezen barbecuevelden in Schiedam. Raadslid Monique Rotteveel (LOS) is voor een totaal bbq-verbod.

Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) ziet weinig mogelijkheden om het probleem verder aan te pakken. Ooijevaar: “Er wordt al gigantisch veel aan handhaving gedaan. Er staan heel erg veel afvalbakken. Er worden vaak ook extra kliko’s bijgezet. Er zijn bakken voor bbq-kooltjes. Irado is daar dagelijks aan het prikken. Ook Handhaving is daar natuurlijk bij, dus volgens mij is er niet zo heel veel meer wat we er nog bij zouden kunnen doen om ervoor te zorgen dat mensen zich gedragen. “

Rotterveel: “Dit is niet van alleen afgelopen zomer. Dit speelt al jaren, wat ik heb begrepen. Als wij als gemeente maar iedere keer zo lief blijven door Irado netjes te sturen en te buigen en te knikken. Ik denk dat er nu eens wat hardere maatregelen moeten gaan komen. Anders kom je helemaal niet van dit probleem af.”

Ooijevaar: “Technisch gezien is dat mogelijk, om een barbecueverbod op te nemen in de APV, maar het vervuld ook nog een grote sociale functie. Er zijn heel veel mensen in Schiedam die geen eigen tuin hebben. Het Beatrixpark voorziet wel in een belangrijke behoeft. Dus het is nogal wat om dat te verbieden.”

Rotteveel: “Aan de ene kant ben ik het met meneer Berns eens: zouden er geen plekken gereserveerd kunnen worden? Ik bedoel, als er cirkels in het gras gemaakt kunnen worden als coronaplekken, dan kunnen er ook cirkels gemaakt worden om te barbecueën.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “RESERVEREN BBQ-PLEKKEN SCHIEDAM TEGEN ROMMEL

  1. Heeft het simpelweg niet allemaal met opvoeding en het respecteren van andermans eigendommen te maken ? Je hebt ” mensen ” die dat niet hebben en dan wordt het praten tegen een stelletje doven .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *