Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LOCKDOWN DREUN VOOR TOERISME WATERWEG-NOORD

SCHIEDAM- De toeristenbranche in de regio Waterweg-Noord heeft zware klappen gekregen door de lockdown. Dat raakt ook twee van de drie gemeenten die allemaal toeristenbelasting heffen. Zij lopen dit jaar samen 160.936 euro mis. Dat blijkt uit een berekening van het Centrum voor Geldzaken op basis van cijfers van het CBS en NBTC, de branchevereniging voor de toeristische sector. De gemeenten Schiedam en Maassluis komen nog weg met een bescheiden plus, maar Vlaardingen moet fors inleveren.

Schiedam zal naar verwachting dit jaar hooguit 24.490 euro meer ophalen aan toeristenbelasting. De jeneverstad is onlangs begonnen met de belastingmaatregel op overnachtingen. Vlaardingen zal naar verwachting 160.936 euro aan toeristenbelasting mislopen in 2020. Dat is -58% minder dan vorig jaar. Maassluis zal naar verwachting 5.831 euro meer ophalen aan toeristenbelasting.

Cijfers van Hoek van Holland zijn niet beschikbaar, maar voor heel Rotterdam geldt dat men naar verwachting 6.990.203 euro aan toeristenbelasting zal mislopen in 2020. Dat is -40% minder dan vorig jaar.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *