Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KAALSLAG VOORMALIG SPORTPARK VIJFSLUIZEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het voormalige Shell-sportpark in Vlaardingen is binnen enkele dagen tijd veranderd in een kale, modderige vlakte. Alleen de oude sporthal, met kantoren en kantine, herinnert nog aan de gloriedagen van het paradijs voor de werknemers van Shell. Al het groen is nu gekapt en verwijderd. Voorbijgangers kijken recht op het oude sportcomplex met het vervallen buitenbad. Inmiddels oogt ook het iconische gebouw desolaat, zo midden in de blubberige omgeving.

In totaal zijn 290 bomen gekapt. Nog eens 12 zouden alleen zijn gesnoeid aan de rand van de Mr. L.A. Kesperweg. Wat nog over is van de bomen ligt op enkele grote hopen, volledig verpulverd. Uit de berg op het parkeerterrein komt nog damp, alsof het net is versnipperd. Als het product meer dan 15% vocht bevat is er kans op broei.

Het tunneltje, onder het spoor van de Hoekse Lijn, aan de kant van het Hargapad, is met hekken afgesloten, net als de rest van het terrein. De rust- en voortplantingsplaatsen van de gewone- en ruige dwergvleermuis mochten hier de afgelopen weken opzettelijk worden verstoord. De Provincie heeft vorig jaar een ontheffing verleend om te kunnen afwijken van de Wet natuurbescherming.

Heijmans Vastgoed werkt aan woningbouw op het voormalige sportpak Vijfsluizen. Hier komen 300 zogenaamde duurzame, toekomstbestendige woningen en appartementen. De ontwikkelaar prijst de toekomstige woonwijk aan als ‘een natuurlijke oase middenin een rauw en grootstedelijk gebied. Een droomplek voor wie in de Randstad werkt, maar graag thuiskomt in het groen. Een plek om te genieten van de rust, van het uitzicht op bomen en het gekwaak van kikkers.’

Alleen de oude sporthal blijft bestaan. Het plan is om hier zorgunits te realiseren. Ook wordt gesproken over kleine commerciële activiteiten. Voorwaarde is wel dat het pand door de initiatiefnemers niet helemaal wordt afgesloten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “KAALSLAG VOORMALIG SPORTPARK VIJFSLUIZEN VLAARDINGEN

  1. Dit is ECOCIDE. Ontheffingen op de wettelijke bescherming van vleermuis, kikker, pad, salamander en egel om ze hier vervolgens helemaal uit te roeien! ECOCIDE!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *