Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZORGEN OM LUCHTKWALITEIT SCHOOLGEBOUWEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De luchtkwaliteit in schoolgebouwen zou niet overal in Schiedam goed zijn. Raadslid Anouschka Biekman (D66) stelt daarover schriftelijke vragen aan het stadsbestuur. Ze wil onder meer weten hoeveel scholen zijn getransformeerd tot een ‘Frisse School’ of duurzaam zijn aangepast. Biekman komt met haar vragen naar aanleiding van twee publicaties waarin gewag wordt gemaakt van een verband tussen ventilatie en luchtkwaliteit en de bestrijding van Covid-19.

In juni zijn twee basisscholen in Schiedam ( sbo Gelinckschool en obs Het Startblok ) gesloten nadat twee medewerkers positief waren getest op Covid-19.

Biekman: ‘Al geruime tijd vraagt D66 aandacht voor de luchtkwaliteit in scholen en dus voor de kwaliteit van de ventilatie. Gelukkig zijn hier inmiddels ook landelijke richtlijnen, zoals het vignet Frisse school, voor vastgelegd. In de praktijk voldoen echter nog lang niet alle scholen aan dit vignet. En zelfs als dat wel het geval is, laat de kwaliteitscontrole vaak te wensen over, omdat periodieke luchtmetingen kostbaar zijn.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *