Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RENOVATIE STATION SCHIEDAM CENTRUM ‘KWALITEITSIMPULS’

SCHIEDAM- De renovatie van station Schiedam Centrum moet een kwaliteitsimpuls opleveren voor de onderlinge bereikbaarheid tussen trein, metro, tram, bus, fiets en auto. Dat is de ambitie van de gemeente Schiedam.

Onderling zou de verbinding tussen de modaliteiten voor reizigers nu niet goed duidelijk zijn. Het is voor reizigers die met de trein aankomen bijvoorbeeld te vaag waar de bussen en trams te vinden zijn. Ook zou de fietsenstalling niet goed te vinden zijn en is de route tussen de fietsenstalling en de perrons omslachtig. Het is belangrijk dat bij de vernieuwing van het station de onderlinge bereikbaarheid van de verschillende ‘vervoersmodaliteiten’ wordt verbeterd en voor de reizigers logischer en duidelijker wordt.

Al lange tijd is de gemeente van mening dat de kwaliteit van het station onder de maat is. Dit is begin 2017 iets ten goede veranderd met het openen van een AH to Go en een AKO. Dat was voor de NS een aanleiding om verder na te gaan denken over dit station en dan met name de kwaliteit van de hal. Renovatie van het station is aan de orde nu sloop van de baan is.

In 2000 is het stationsgebouw aangepast in verband met een verlenging van de oost-westlijn van de Rotterdamse metro. Met de bouw van de metrolijn verdween het entreegedeelte en daarmee een deel van de unieke en aansprekende architectuur ook al bleef de grote overkapping uit de jaren zestig gehandhaafd. Boven de metroperrons werd een nieuwe overkapping gebouwd. De architect daarvan was Jan van Belkum van Ingenieursbureau ARCADIS.

Het ontwerp van het voormalige station Schiedam Rotterdam-West stamt uit 1963. Het ging om een ontwerp van Koen van der Gaast. Het pand had jaren een stationshal en een lager gelegen bijzondere vijfhoekige luifel.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “RENOVATIE STATION SCHIEDAM CENTRUM ‘KWALITEITSIMPULS’

 1. Ik maak vaak gebruik van de metro naar het station. Bij de metro mis ik een regelmatige de roltrap naar beneden. Er is wel een lift maar je moet wel zoeken.

  Als ik dan naar het station wil moet ik een trap op en dan een lift. Er is wel een lift maar vestopt in een donkere hoek (als je slechtziend ben moeilijk).

  Wat is er belangrijker, een mooie buitenkant van het station of in het station alles goed begaanbaar?

  Dit is een bericht van een dame die lang zelfstandig wil blijven.

  1. Met de trein vanuit noord, oost, zuid, west naar Vlaardingen, Maassluis, Hoek van Holland is dramatisch geworden. Voor forenzen vanuit deze plaatsen met de metro naar Rotterdam/Spijkenisse is dit een verbetering. Maar waarom moest het comfortabel reizen per trein opgeofferd worden voor een super tram waar het ‘s-winters stervens koud is?
   Bovendien zijn treinkaartjes niet geldig voor deze metro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *