Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RENOVATIE SPRIJPANDEN VLAARDINGEN OVER 2 JAAR

VLAARDINGEN- De zwaar verpauperde Sprijpanden aan de Westhavenkade in Vlaardingen worden eind 2021 bewoonbaar gemaakt. Aanstaande dinsdag komt het gemeentebestuur met het Woningbouwprogramma 2019-2020 waarin meer duidelijk wordt gemaakt.

Wethouder Ivana Somers (Leefbaar): “ Ik kan u vertellen dat volgens de planning in het eerste half jaar van 2020 de vergunningaanvragen er zullen zijn. U in het eerste kwartaal waarschijnlijk al een presentatie krijgt over hoe het er allemaal uit moet gaan zien. Eind 2021 moet er gestart gaan worden met de renovatie van de panden.”

Eind september zijn twee verdachten aangehouden voor inbraak bij de patriciërspanden aan de Westhavenkade 71-74. Agenten dachten dat de man (28) uit Hellevoetsluis en vrouw (30) uit Dordrecht het gebouw wilden gaan kraken.

Enkele weken daarvoor had de SP in Vlaardingen op onder meer deze leegstaande gebouwen posters geplakt met de tekst ‘Waarom staat dit gebouw leeg?’

Het dichtgespijkerde complex hoort tot de verpauperde historische panden in het Museumkwartier waarvoor de plannen lange tijd onduidelijk waren. De eigenaar (BPD Ontwikkeling BV) is in het verleden aangeschreven door de gemeente, onder dreiging van een dwangsom, om het gebouw op te knappen voor een nieuwe bestemming.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *