Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RENE VAN DER GIJP HELPT G-TEAMS VAN VFC VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De twee G-teams van de Vlaardingse voetbalvereniging VFC en hun begeleiders gaan het laatste weekend van augustus drie dagen op trainingskamp naar het Brabantse Dongen. Dit is mede mogelijk gemaakt dankzij een gulle gift van Tv-presentator Rene van der Gijp. In de teams voetballen ook diverse Schiedammers.

Het balletje voor een gesponsord trainingsweekend voor de VFC G-teams (mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking) kwam aan het rollen toen René van der Gijp vorig jaar september in het Tv-programma Veronica Inside vertelde dat hij in de Toto (een vast programma-onderdeel) voor het G-team van VFC ging spelen. Mocht hij niet winnen, dan zou hij het trainingskamp uit eigen zak betalen. “Maar natuurlijk niet als ze naar Bali willen”, grapte Van der Gijp.

Op kerstavond 2018 werd in de uitzending duidelijk dat van der Gijp niet had gewonnen. Tegen de in de studio aanwezige VFC-G-spelers beloofde Van der Gijp dat hij “het trainingskamp ging regelen.”

Dat leek makkelijker gezegd dan gedaan. Van der Gijp had namelijk gerekend op 1 elftal en niet op twee teams van circa 20 spelers. En al helemaal niet op een aantal voor G-teams noodzakelijke begeleiders. Dankzij de hulp van de huidige sponsor van de VFC-G-teams, Willem Hoefnagel (metals Recycling) en de nieuwe sponsor J. de Jonge (Gen Connectors), is de financiering van dit weekend nu rond.

In de aanloop naar het nieuwe seizoen is VFC overigens nog dringend op zoek naar nieuwe G-voetballers. Dit heeft te maken met het langdurig uitvallen van enkele spelers. Bent of kent u iemand met een lichamelijke en/of geestelijke beperking die graag in competitieverband wil voetballen? Aanmelden kan via de hoofdtrainer Hennie Meder (06 – 37 55 49 36). Komen kijken bij de training is ook mogelijk. Iedere woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur op het VFC-complex aan de Sportlaan 130 in Vlaardingen.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *