Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

REMI POPPE HAALT ALSNOG UIT NAAR ZETELROVES SP-VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Vlaardingse SP-coryfee Remi Poppe haalt alsnog uit naar de vier zetelrovers die zijn partij in februari uit de gemeenteraad lieten verdwijnen. Poppe stelt vast dat de zetelrovers gezamenlijk nauwelijks een aantoonbare achterban hebben, maar desondanks wel deelnemen aan het nieuwe stadsbestuur.

Op de site van de SP-Vlaardingen schrijft oudgediende Poppe: ‘De nieuwe ‘Fractie Kerkhof ‘ krijgt een rol als volwaardige coalitiepartner, zonder een wethouder. Ik wil niet zuur doen, maar hoezo ‘volwaardig’? Met maar 487 stemmen van de in totaal 3029 stemmen op de SP!? Marcel Kerkhof  had 25 voorkeurstemmen. Of ze echt serieus genomen worden weet ik niet. Ze zijn omarmd om een meerderheid te hebben voor een coalitie. Zo lijkt een plek in de raad wel een soort privé eigendom, een speeltje van politici.  Dat is foute boel, het algemeen kiesrecht (nu 100 jaar) is niet bedoeld voor egotrippers. ‘

Poppe heeft zich lang op de vlakte gehouden over de breuk van de voltallige SP-fractie met de partij. ‘Omdat ik lang dacht ik dat bij hen het redelijk besef na enige tijd wel zou doordringen’, schrijft Poppe. ‘Dat dit ‘opstappen en blijven zitten’ tegen elk democratisch besef indruist. Zeker ook omdat ze dit als kandidaten met een handtekening hebben onderschreven. Maar ook wel omdat dit een smerige vlek op het blazoen van mijn partij is. In een vlek moet je niet wrijven.’

Een andere vlek op dat blazoen is inmiddels ook oud SP-wethouder Arnout Hoekstra. De Vlaardinger verspeelde als lijsttrekker vorige week eigenhandig alle zetels van zijn partij in het EU-parlement. Volgens de Vlaardingse zetelrovers was het lijsttrekkerschap van Hoekstra de directe aanleiding om uit de partij te stappen met behoud van hun raadszetels. Daardoor kan ook dat zetelverlies voor de SP aan Hoekstra worden toegeschreven.

Over het zetelverlies onder Hoekstra oordeelt Poppe mild. ‘De uitslag van de EP-verkiezingen is voor de SP mooi klote. Veel SP-stemmers zaten denk ik onder 60% van de thuisblijvers. Zijn het vertrouwen in ‘de politiek’, zeker die ver van huis, kwijt. We zijn ze duidelijk ook te veel uit het oog verloren met druk werk in parlementen’, aldus Poppe.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *