Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RELIKWIEËN ZENDSCHEPEN VERONICA IN MUSEUM HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Een aantal unieke items van de voormalige zeezender Radio Veronica (1960-1974) zijn verworven door het Nationaal PopMuseum RockArt in Hoek van Holland. Het betreft stukken van zowel de twee zendschepen, de Borkum Riff (later gewoon Veronica) en de Norderney alsmede de bevoorradingskotter de Ger-Anna.

De stukken zijn afkomstig uit de persoonlijke collectie van wijlen Bull Verweij, oud directeur van het radiostation en bestaat onder meer uit het kompas, bouw- en verbouwtekeningen en zeekaarten van het eerste zendschip de Borkum Riff (1960 tot november 1964). Ook veel originele documenten uit de kapiteinshut waaronder aankoopstukken, de logboeken van de kapitein en de scheepsdagboeken van het tweede zendschip de Norderney (november 1964-1974). Diverse zendbuizen, zowel van de eerste zender 192 alsmede een zendkristal van de tweede golflengte 538 mtr. en diverse onderdelen van het ankergerei met bijbehorende keuringsrapporten en onderhoudsgereedschap maken de collectie compleet.

Frans Nienhuys, jarenlang presentator van het populaire verzoekplantenprogramma ‘Men vraagt en wij draaien ‘op Veronica.
Na het overlijden van ‘Oom Bull’ bleek, jammer genoeg, toch één en ander verdwenen. Om de overgebleven collectie zo goed mogelijk bij elkaar te houden, hebben de erfgenamen besloten deze over te dragen aan Museum RockArt in Hoek van Holland.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *