RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

REIGERS BRON VAN OVERLAST IN STADSHART MAASSLUIS

MAASSLUIS- Reigers in Maassluis zorgen voor overlast bij de monumentale Monstersche Sluis in het stadshart. De Algemene Waterschapspartij (AWP) is hier door omwonenden op gewezen.

De AWP legt uit: ‘In het voorjaar willen de meeste vissoorten van het buitenwater naar de poldersloten in het achterland. De Monstersche Sluis dient nu per ongeluk werkt als een vissenval. De vissen zwemmen wel de sluiskolk in, maar kunnen dan niet verder.’ Omdat er vanwege de lockdown nu geen schepen mogen worden geschut, blijven de sluisdeuren potdicht. ‘De reigers uit de Vlietlanden vreten zich overvol aan dit feestmaal en poepen de hele omgeving onder’signaleert de AWP.

De reigers veroorzaken ook overlast voor de omgeving, want ondanks de schoonmaakacties van de sluiswachters ziet de omgeving een paar dagen later weer helemaal wit door de uitwerpselen van de reigers.

De AWP heeft eerder al gepleit voor vismigratie door de Monstersche sluis. De AWP stelt nu voor om het doorlaten van vis toe te staan via de rinketten (kleine luikjes in de sluisdeuren). Die rinketten zijn groot genoeg voor voor vissen om vanuit de havenkom naar de Vlieten te zwemmen.

De AWP meldt dat de portefeuillehouder Waterkwaliteit naar deze oplossing wil kijken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *