Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

REGENBOOGZEBRA BIJ LAND VAN BELOFTE SCHIEDAM

De voorzitter van het COC in buurgemeente Rotterdam sprak zich vorige maand nog uit de de aanleg van een regenboogzebra in de havenstad. De kans bestaat dat een dergelijk pad alleen maar het ‘wij-tegen-zij gevoel’ vergroot, denkt de voorzitter, die tevens betrokken is bij Veilige School Rotterdam. In dat project bezoeken vrijwilligers namens het COC scholen om over homoseksualiteit te praten. Een zeer moeizaam proces, waarover de COC voorzitter niet expliciet in detail treedt.
De voorzitter van het COC in buurgemeente Rotterdam sprak zich vorige maand nog uit tegen de aanleg van een regenboogzebra in de havenstad. De kans bestaat dat een dergelijk pad alleen maar het ‘wij-tegen-zij gevoel’ vergroot, denkt de voorzitter, die tevens betrokken is bij Veilige School Rotterdam. In dat project bezoeken vrijwilligers namens het COC scholen om over homoseksualiteit te praten. Een zeer moeizaam proces, waarover de COC voorzitter niet expliciet in detail treedt.

SCHIEDAM- Aanstaande zaterdag wordt een Regenboogzebrapad  onthuld op het Land van Belofte in Schiedam. Burgemeester Lamers (CDA) zal om 12.00 uur de onthulling voltrekken.

Tijdens de behandeling van de Zomernota diende de fractie van D66, samen met de PvdA en GroenLinks, met succes een motie in die opriep tot het aanleggen van een Regenboogzebrapad. Het regenboogzebrapad is een symbool om aan te geven dat homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders welkom zijn in Schiedam.

Al geruime tijd zijn er signalen over homo-intolerantie op scholen met een hoog percentage allochtone leerlingen. Uit onderzoek door ResearschNed blijkt bijvoorbeeld dat docenten daarbij vooral stuiten op weerstand onder  islamitische leerlingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *