Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

REDDINGBOOTDAG KNRM HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in Hoek van Holland doet vandaag mee aan de 26e Reddingbootdag. Een open dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. In Hoek van Holland vind dit plaats op het terrein van Rijkswaterstaat aan de koningin Emmaboulevard.

De KNRM laat deze dag de hulpverlening op het water uitgebreid aan bod komen. De bezoeker kan zich breed oriënteren hoe de vrijwillige waterhulpverleners te werk gaan en met welke materialen. Ook de dag bij uitstek als u vrijwilliger bij de KNRM wilt worden, alle info is aanwezig bij de donateursstand.

Belangrijk: Door aangepaste wet- en regelgeving mag de reddingboot slechts 12 donateurs mee laten varen. Dit betekend dat uitsluitend donateurs op vertoon van hun pasje mee kunnen en geen extra gasten.
De KNRM doet haar werk zelfstandig, met 1.300 professionele vrijwilligers en 96.000 donateurs (Redders aan de wal), zij dragen vrijwillig financieel bij. Redden is kosteloos voor de hulpvrager. De kerntaken van de KNRM zijn: Redden en helpen op zee en ruime binnenwateren, Radio Medische Dienst, strandveiligheid en preventie.

In 2018 zijn de vrijwilligers van de 46 reddingstations 2.508 keer uitgevaren en werden 4.313 mensen gered of geholpen. De Radio Medische Dienst van de KNRM gaf 775 medische adviezen aan zeevarenden. De vrijwillige redders kunnen dat alleen doen door de steun van meer dan 93.000 donateurs. Zij komen ook in actie, maar dan in financiële zin.

Als dank voor die vaak jarenlange steun halen de vrijwilligers op 11 mei alles uit de kast. Spectaculaire demonstraties, rondleidingen door boothuizen zijn slechts een paar ingrediënten van wat Reddingbootdag voor de bezoekers onvergetelijk maakt.

In 2018 was 18 miljoen euro nodig voor de exploitatie van de KNRM. De KNRM financiert haar werk door donaties, schenkingen, legaten en erfenissen. Er is geen minimum aan de jaardonatie. De KNRM heeft het CBF-keurmerk voor het verantwoord werven en besteden van donaties.

Reddingbootdag is van 10.00 tot 16.00 uur. De open dag is ook een uitgelezen moment voor niet-donateurs om in te schrijven als nieuwe donateur en direct kennis te maken met de KNRM.
Donateurs kunnen meevaren en kennismaken met een van de reddingboten:
• De KNRM reddingboot ‘Jeanine Parqui’ van station Hoek van Holland
• Reddingsboot van ‘s-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade
• De (oud Hoek van Holland 1991-1998) KNRM reddingboot ‘Javazee’

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *