Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RECREATIEOORD WIL MEEPRATEN OVER PLANNEN HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De belangenvertegenwoordiger van de huisjesbezitters op Recreatieoord Hoek van Holland wil meepraten over de Toeristisch Recreatieve Ontwikkelings Plannen (TROP), vooral omdat in de TROP passages staan over het recreatieoord die slecht vallen bij de Recreanten Advies Raad (RAR), het door de gemeente Rotterdam ingestelde adviesorgaan namens de bewoners van het recreatieoord Hoek van Holland, maar de RAR is niet uitgenodigd om mee te praten.

De RAR wijst op pagina 19 (punt 11) van de TROP: ‘dat het Recreatieoord, inclusief camping toe is aan modernisering. De functie van het oord (verblijfsaccommodatie t.b.v. gasten van een vierseizoenen-badplaats) vraagt om versterking waar het inrichting, organisatie en beheer betreft. Hiertoe worden de mogelijkheden onderzocht.’ Volgens de RAR ontbreekt vooralsnog iedere onderbouwing van de noodzaak tot modernisering. De RAR verzoekt de gemeente Rotterdam dan ook deze alinea te schrappen.

De Gebiedscommissie Hoek van Holland heeft het gemeentebestuur van Rotterdam onlangs geadviseerd om bij een conferentie over de TROP de problematiek rond de verkoop van het recreatieoord met nadruk niet te bespreken. Dit onderwerp zou te gevoelig liggen en komt op andere momenten al aan de orde, meent de commissie.

De RAR vindt dat zij bij uitstek weten wat er leeft onder de bewoners van het recreatieoord en (deels) ook bij de Hoekenezen. De RAR is gekozen door de bewoners van het recreatieoord (inclusief camping) en vertegenwoordigt minimaal 3000 recreanten op een grondgebied met een grootte van 26 hectare. Bewoners die overigens merendeels niet als woonachtig in Hoek van Holland staan ingeschreven, maar wel 8 maanden per jaar in Hoek van Holland bivakkeren. Ten opzichte van het werkelijk inwoneraantal van Hoek van Holland, + 10.000, zou dit volgens de RAR een substantieel aantal zijn.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “RECREATIEOORD WIL MEEPRATEN OVER PLANNEN HOEK VAN HOLLAND

  1. De vaste bewoners van het Recreatieoord zijn helemaal verweven met Hoek van Holland. De vaste bewoners van het Recreatieoord voelen zich vaak zelfs Hoekenees! Ze houden van ‘de Hoek’ en koesteren het! Ze doen er hun boodschappen, bezoeken de vele leuke restaurantjes, de leuke musea, de vele horeca gelegenheden enz. Deze Hoekenezen zijn naast de bewoners van ons dorp het beste reclame uithangbord wat onze schitterende badplaats zich kan wensen. Daarnaast is het Recreatieoord uniek immaterieel erfgoed en 100% pure Rotterdamse cultuur! Rotterdam aan Zee! Dit is waar de TROP juist heel erg trots op zou moeten zijn! Ik schaam me als Hoekenees diep! Neem svp aan de wel duurzame beslissingen voor ons schitterende dorp. Jullie horen ons toch wel aan de Coolsingel?

  2. goedenavond, inzake het voornemen tot de verkoop van het recreatieoord, kan men de conclusie trekken aan de hand van feiten inzake grote nalatigheid van de zittende raad in Rotterdam, Hoe kan je in godsnaam een gedeelte van de huisjes en caravan eigenaren via een brief laten weten, mbt de plannen, terwijl het oord net 4 dagen gesloten was ivm winterstop, en dat de verkoop in december al rond had moeten zijn , een groot merendeel had niet eens de brief ontvangen. Daarnaast kwam vanuit het bestuur, die ook volledig verrast waren, de het directe verzoek tot inzage Wet Openbaar Bestuur (WOB)
    Daar staan 8 weken voor! ook hier wordt niet aan meegewerkt, volgens mijn laatste info. ook mbt de TROP, en de vragen vanuit de RAR! De zittende raad , Gemeente Rotterdam verdiend absoluut niet de schoonheidsprijs mbt hun handelen in een tijd waar normaal communiceren haast onmogelijk is, of via digitale platform, waar vele huisjes en caravan eigenaren, niet in thuis zijn. De coalitie partijen van de zittende raad, hoeven Daarom ook nooit meer op mijn stem te rekenen tijdens de verkiezingen , zo ook niet van mijn familie vrienden en kennissen, als de minimaal 3000 recreanten en hun families en kennissen dat ook nooit meer doen. dus bij de eerst volgende gemeente verkiezingen zal er afgerekend worden met deze ronduit schandalige manier van handelen, zo gaat je niet met je burgers om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *