Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RECREATIEBAD VLAARDINGEN KAN WEER OPEN

VLAARDINGEN- Zwembad de Kulk in Vlaardingen heropend morgen het recreatiebad na groot onderhoud. Gisteravond rond 18.00 uur is het bad weer helemaal met water gevuld, inclusief de noodzakelijke chemicaliën.

De glijbaan is weer blauw. De verlichting is vrijwel geheel vervangen en beginnend betonrot onder de brug is behandeld. Ook de beplanting is nieuw. Vanaf zaterdag kan iedereen weer veilig zwemmen.

Door de tijdelijke sluiting van het recreatiebad was het aanbod aan zwemlocaties in Vlaardingen beperkt. De Krabbeplas kampt met vissterfte en blauwalg. Het water van het Scheur is ten strengste verboden om in te zwemmen en is voorzien van zes verbodsborden. Een dagje naar het strand kan nog niet met de metro.

Op 6 juli 2014 werd gedemonstreerd tegen het stopzetten van de volledige subsidie aan zwembad De Kulk.
Met het ondertekenen van een petitie vroegen tegen de zestienhonderd Vlaardingers in de zomer van 2015 om een buitenbad met een ligweide en genoeg variatie (diep/peuterbadje). Het liefst door heropening van het Shell bad. Inmiddels bestaan er plannen voor een natuurbad op het landgoed van wijlen dokter Moerman.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *