WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RECREADUCT BIJ A16 ROTTERDAM

ROTTERDAM- Tussen het Schiebroekse park en het recreatiegebied de Vlinderstrik aan de noordzijde van de A16 Rotterdam komt een recreaduct. Dat is een 16 meter brede brug die bestaat uit een fiets- en wandelroute en een faunapassage voor dieren. Het recreaduct zorgt dat mens en dier straks veilig door het groen kunnen bewegen.

De A16 Rotterdam wordt integraal ontworpen. Dat wil zeggen: alle objecten, van bermen tot snelweg, moeten bij elkaar passen. Zo moet de weg verlicht worden, maar de faunapassage juist niet. Daarom wordt de verlichting op een bepaalde manier ontworpen zodat het licht vooral op de weg schijnt. Zo hebben dieren er geen last van. En daar waar geen verlichting nodig is – zoals op sommige recreatieve fietspaden – wordt geen verlichting aangebracht.

De afgelopen tijd is op de plek van het toekomstige recreaduct veel zand neergelegd dat dient als voorbelasting. Daarna is begonnen met het heiwerk. Voor de Kerst moeten de heipalen in de grond zitten. Daarna worden de landhoofden en het tussensteunpunt gemaakt en daarna wordt het brugdek gestort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *