Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RECORDVANGST COCAÏNE: AANHOUDING MAN (28) VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Een 28-jarige man uit Vlaardingen is aangehouden rond de recordvangsten van 23 ton cocaïne. De verdachte functioneerde als de geadresseerde afhandelaar van de drugstransporten. Hij is vanmorgen door de politie aangehouden. In zijn woning en op twee bedrijfsadressen in Rotterdam en Bleskensgraaf zijn doorzoekingen gedaan door de Landelijke Recherche.

In de havens van Hamburg en Antwerpen is binnen anderhalve week de meer dan 23 ton cocaïne met dezelfde Nederlandse bestemming onderschept. De megavondsten hebben een totale handelswaarde van zo’n 600 miljoen euro.

In de haven van Hamburg trof de douane op vrijdag 12 februari 16.174 kilo cocaïne aan in drie containers. Informatie uit de risicoanalyses van de Nederlandse Douane had geleid tot een controle van de containers. De drugs waren verstopt in 1728 blikken met plamuur, wat gebruikt wordt om scheuren en gaten in bijvoorbeeld een muur glad te strijken.

Het transport was aangekomen aan boord van een containerschip uit Paraguay, dat via Tanger en Rotterdam de Noord-Duitse havenstad had bereikt. De containers zouden vermoedelijk worden doorgevoerd naar Nederland.

De vrachtbrief vermeldde als geadresseerde de verdachte in Nederland. In het contact dat volgde met de Nederlandse politie en Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek naar hem gestart. Vorige week werd uit verder onderzoek naar hem duidelijk dat hij ook bemoeienis had met 11 containers die vanuit Panama onderweg waren naar de haven van Antwerpen. De containers bevatten ananas, makreel, inktvis en hout.

De Belgische douane controleerde zaterdag deze containers met behulp van een scan. In een container met blokken hout werd vervolgens ongeveer 7.200 kilo cocaïne aangetroffen. De verdachte tussenpersoon had zich vorige week al telefonisch aangediend in de haven met de bedoeling de containers vrij te krijgen.

De onderschepte megatransporten met bestemming Nederland vormen samen een absoluut record. Nooit eerder is zoveel cocaïne in een keer onderschept. De vangsten en het nog voortdurende opsporingsonderzoek zijn gedaan in nauwe en intensieve samenwerking tussen politie, Douane en Openbaar Ministerie in Nederland, Duitsland en België (Federale Gerechtelijke Politie en Douane).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “RECORDVANGST COCAÏNE: AANHOUDING MAN (28) VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *