Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RECHTER KAN STRIJD WOONOVERLAST VLAARDINGEN DWARSBOMEN

VLAARDINGEN- Een rechter kan de Vlaardings plannen tegen woonoverlast nog altijd afschieten. Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) houdt rekening met die mogelijkheid. Somers zegt dit nu de gemeenteraad op het punt staat akkoord te gaan met het zogenaamde paraplubestemmingsplan Wonen, om één lijn te krijgen in een grote verscheidenheid aan bestemmingsplannen.

Somers: “Al snel toen we hiermee aan de gang gingen kwamen we er achter dat er verschillende gemeenten waren in het land die ook zoiets hadden geprobeerd. Die zijn dus inderdaad teruggefloten, doordat er niet voldoende onderbouwing was. Niet voldoende aan schaarste van woningen was. Allerlei van dat soort zaken. Daarom heeft het ook iets langer geduurd voordat onze paraplu klaar was. “

De rechtelijke uitspraken tegen andere gemeenten zijn meegewogen in het Vlaardingse plan. Somers: “We hebben al die uitspraken gepakt en toen zijn we eigenlijk zo save mogelijk gaan zitten. We pakken echt alleen die onderdelen waarin we echt ook die schaarste kunnen onderbouwen, die eigenlijk die jurisprudentie wel hebben doorstaan. Tegelijkertijd is het ook netjes om u wel te melden dat het altijd zo kan zijn dat iemand ons voor de rechter daagt. Ja, dan is het altijd de vraag wat de rechter gaat zeggen.”

“Dus voor zover als wij nu kunnen inschatten, zeggen wij: hij blijft overeind, maar garanderen kan ik het u niet, want ik ben de rechter niet.”

De gemeente Vlaardingen ervaart, door krapte op de woningmarkt, een ongekende hoge ontwikkeldruk binnen de bestaande woningvoorraad. Voorbeelden hiervan zijn een toename in particuliere verhuur en daaruit voortkomende geluidsoverlast en hoge parkeerdruk. Bouwkundig splitsen in onzelfstandige woonruimten en omzetten van gemeenschappelijke ruimte in zelfstandige woningen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *