RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

REANIMATIEPIEK SCHIEDAM-GROENOORD

SCHIEDAM- De brandweer is vanavond om 21.59 uur uitgerukt voor een reanimatie (Inzet AED) op het Schubertplein (tweede flatgebouw) in Schiedam-Groenoord. De hulpdiensten zijn donderdagmiddag uitgerukt voor een reanimatie op het Louis Zimmermannplein, ook in Groenoord. Die melding kwam om 17.40 uur bij de alarmcentrale binnen. Er zijn drie ambulances naar de locatie gestuurd. Ook de traumahelikopter is gealarmeerd.

In 2022 overleden in Nederland 9,3% meer mensen dan verwacht. In iedere leeftijdsgroep was de sterfte hoger dan verwacht. Dat meldt het CBS op basis van voorlopige jaarcijfers. De oversterfte in 2022 was ook een stuk hoger dan in jaren met zware griepgolven (zoals 2015 en 2018).

Ontsteking van de hartspier (myocarditis) en hartzakje (pericarditis) zijn twee van de bijwerkingen van de prikken met Pfizer/BioNTech (Comirnaty) en Moderna vaccin (Spikevax).  Volgens het bijwerkingencentrum Lareb betekent het optreden ná de zogenaamde vaccinaties niet dat de prik altijd de oorzaak is.

Onderzoek naar de oorzaken van de al langer waargenomen oversterfte zit eraan te komen, maar dat heeft forse vertraging opgelopen doordat maanden is gesteggeld over de vraag of privacywetgeving het wel toestaat om bijvoorbeeld gegevens over pcr-testen en de prikken van burgers te delen met onderzoekers.

De gemeente Schiedam blijft ondertussen de prikken actief promoten via de eigen kanalen. Over gevaren en risico’s wordt met geen woord gesproken bij de aanprijzingen.

3 reacties op “REANIMATIEPIEK SCHIEDAM-GROENOORD

  1. Neem die prik, mensen. Jongeren, laat je gerust onvruchtbaar maken met een spuitje tegen wel 6 soorten kanker. Heel betrouwbaar. Je gemeente prijst het aan samen met de GGD, Dus doen hoor….

  2. De oversterfte is miraculeus verdwenen. Maar…als je de data er bij pakt (CBS) zie je dat de schattingen verhoogd zijn. Dan is er geen oversterfte meer. Daar komt bij dat je als je die data op een rij zet, je de volgende conclusies kunt trekken:

    Als je de schattingen per week 1 2023 gewoon omhoog zet t.o.v. 2022, lijkt het alsof er een daling inzit. Het tegendeel is waar: week 1/23 15% meer doden dan week 1/22, week 2/23 18% doden meer.

    Nog wat vreemds: de aantallen worden gecorrigeerd naarmate de weken vorderen: naar omhoog. Dan kom je op veel hogere percentages uit. week 1 +45% en week 2 +48%. Al deze cijfers zijn beschikbaar via de website van het CBS. Dan kun je nog aanvoeren dat de gemiddeldes verhoogd zijn door de bevolkingsaanwas (immigratie), maar +45 en +48%? Come on….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.