WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

REANIMATIE ROTTERDAM-SPANGEN TOCH IN BEELD

ROTTERDAM- De hulpdiensten zijn vanmorgen uitgerukt voor een reanimatie in de Bilderdijkstraat te Rotterdam-Spangen. De melding komt om ongeveer 10.40 uur binnen bij de alarmcentrale. De reanimatie in de benedenwoning wordt direct uitgevoerd door agenten van bureau Marconiplein (nadat eerst twee fietsen uit de gang zijn verwijderd). Wanneer de brandweer, vanuit de richting Schiedam, arriveert met de AED wordt de uitvoering overgenomen. Aanvankelijk heeft de brandweer moeite het incident te bereiken door een geparkeerde vrachtauto, aan de zijkant van de weg, ter hoogte van de Spaansebocht. Ook worden twee ambulances naar het incident gestuurd.

De reanimatie in Spangen wordt wel gemeld op het P2000 netwerk, maar actuele gegevens over het aantal reanimaties, uitgevoerd door brandweer en politie, zijn tegenwoordig niet (meer) volledig inzichtelijk via de gegevens van het P2000 netwerk. Minister Dilan Yeşilgöz (VVD) heeft de Tweede Kamer afgelopen december laten weten dat per 1 april de zogenoemde P2000-meldingen van de hulpdiensten worden versleuteld in een aantal situaties. Het systeem wordt afgeschaft in een periode waarin het aantal ambulanceritten plotseling zeer sterk is gestegen. Een onderzoek naar de plotselinge sterke stijging van het aantal ambulanceritten is ondertussen geblokkeerd door de coalitiepartijen in de Tweede Kamer.

Volgens het P2000-netwerk is op 1 juni in Rotterdam alleen een reanimatie uitgevoerd door de hulpdiensten in de Brederodestraat. Een dag eerder ging het in Rotterdam om drie afzonderlijke reanimaties: Benthuizerstraat, Bahreinstraat en in de Abadanstraat. Op 30 mei wordt alleen een reanimatie gemeld op de Lange Hilleweg.

3 reacties op “REANIMATIE ROTTERDAM-SPANGEN TOCH IN BEELD

  1. Logisch dat we niet alles meekrijgen. Ja er zou wel eens een volksopstand kunnen komen en het bestaan van de leugenaars in gevaar brengen wanneer de mensen de hele waarheid vernemen over de corona-aanpak.

    1. Blanche, voor een volksopstand is dit volk veel te laf. Daarvoor moet je op het Afrikaanse of Zuid-Amerikaanse continent zijn.

  2. De overheid is er niet voor de burgers…Oversterfte….rapporten onder de pet houden…liever dwangsommen betalen dan openheid geven….wetten er razendsnel doordrukken….knechten tegen de bevolking op tal van fronten…..media die zich hier mede voor lenen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *