Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

REALISTISCHE VERWACHTINGEN OVERLASTBESTRIJDING SCHIEDAM

SCHIEDAM- De prestatiecijfers van de gemeente Schiedam op het gebied van bijvoorbeeld overlastbestrijding zijn ambitieus, maar tegelijkertijd ook realistisch. Dat laten burgemeester en wethouders weten in antwoord op vragen van GroenLinks (GL) naar de zogenaamde prestatieindicatoren: cijfers om de prestaties van de gemeente te analyseren. GL heeft de indruk dat voor een hele beperkte ambitie wordt gekozen.

Het gemeentebestuur legt uit dat bij het opstellen van de prestatieindicatoren wordt gekeken naar de trend hoe cijfers zich ontwikkelen. Bij een positieve trend komt een prestatiedoelstelling al gauw ambitieuzer over dan als een trend negatief is. Dat laatste, het ombuigen van een dalende maatschappelijke trend, is doorgaans niet eenvoudig, meent het stadsbestuur.

GL krijgt te horen: ‘Een voorbeeld daarvan zijn zaken die gerelateerd zijn aan overlast. De trend van de laatste jaren is (in heel Nederland) dat overlast nogal toeneemt. Dat betekent dat er een behoorlijke inspanning gedaan zal moeten worden om te zorgen dat de situatie wordt omgebogen. Maar het komt ook voor dat – zoals ten aanzien van dienstverlening – de scores nu al heel goed zijn en het om die reden niet noodzakelijk is om extra te investeren om tot nog hogere scores te komen.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *