Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘RATTENPLAAG SCHIEDAM-GROENOORD VERDWENEN’

SCHIEDAM- Opnieuw wordt het verdwijnen van de rattenplaag in een deel van Schiedam verkondigd. Dit maal beweert het stadsbestuur, in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad, dat de overlast van de dieren in Groenoord-Zuid nagenoeg is opgelost. Eerder liet de voorman van de D66-fractie in Schiedam weten dat Schiedam-Nieuwland vrijwel geheel is verlaten door de ratten, maar dat spreekt het stadsbestuur nu tegen. ‘In delen van Nieuwland blijft enige mate van rattenoverlast’, meldt men vanuit het stadskantoor. Daarnaast is er op wisselende plekken in de stad tijdelijk rattenoverlast.

Het aantal meldingen over ratten is gestabiliseerd op circa 45 (dit was 70) per maand in het rattenseizoen. De beplanting in Groenoord-Zuid en delen van Nieuwland (Staatsliedenbuurt, omgeving Nieuwlandplein) is omgevormd met rat-onvriendelijke biodiverse soorten. Daarnaast wordt voorlichting gegeven over het voorkomen van rattenoverlast (voorkom beschikbaarheid van voedselresten in de buitenruimte) en worden de voorzieningen voor het aanbieden van voedselresten verder uitgebreid.

Er wordt door de reinigingsdienst Irado al enkele jaren meertalig geflyerd over wat mensen kunnen doen om rattenoverlast te beperken. De broodbakken zijn eveneens voorzien van meerdere talen. Ook zijn extra rattenklemmen en een aantal rattenhotels (rattenvallen voor meerdere ratten) geplaatst en zijn bossages gesnoeid om schuil- en nestelplaatsen voor ratten te verminderen.

5 reacties op “‘RATTENPLAAG SCHIEDAM-GROENOORD VERDWENEN’

  1. En hoe zit het landelijk met kattenoverlast? Ratten komen mijn tuin niet vol schijten hoor, ratten plassen mijn planten niet dood. Ratten jagen niet op vogeltjes in onze tuinen. Het enige ongedierte waar Nederland daadwerkelijk last van heeft zijn katten, maar we zijn te schijnheilig om het te benoemen.

  2. De reden dat de rattenplaag in Groenoord verdwenen is, ligt waarschijnlijk aan het feit, dat daar meer geld zit, om op vakantie te gaan, dan in andere wijken b.v. Nieuwland.
    Wacht maar tot de vakantie over is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *