Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RAMEN WOONTORENS SCHIEDAM-OOST KUNNEN NOOIT OPEN

SCHIEDAM- De ramen van de toekomstige woontorens op Schieveste (naast de A20) in Schiedam-Oost kunnen niet open. Op een warme zomeravond kan dit mogelijk problemen opleveren, denken raadsleden. Het stadsbestuur gelooft in technische maatregelen.

De woontorens worden voorzien van ventilatieroosters en een collectieve, duurzame installatie die geen gebruik maakt van fossiele brandstoffen, maar een combinatie vanĀ  warmte-koudeopslag in de bodem, zonne-energie en warmtepompen. De ontwikkelaar zal in de aanvraag voor de omgevingsvergunning moeten aantonen te voldoen aan de eisen van een goed woon- en leefklimaat.

De gemeenteraad heeft besloten een nieuw bestemmingsplan en een bijbehorende MilieuEffectRapportage (MER) voor Schieveste te laten maken. Hiermee zet Schiedam een nieuwe stap om woningbouw mogelijk te maken tussen station Schiedam Centrum en de A20. De OntwikkelCombinatie Schieveste (OCS) heeft plannen om op Schieveste een multifunctionele woonlocatie te realiseren met circa drieduizend woningen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “RAMEN WOONTORENS SCHIEDAM-OOST KUNNEN NOOIT OPEN

  1. Is een ieder, die in de toekomst op deze lokatie(plan Schieveste)
    woonachtig is, verplicht om met het openbaar vervoer te reizen en hebben de plannenmakers er een plan bij bedacht hoe deze prachtige wijk toegang krijgt naar het wegennet van Schiedam e.d. of zijn onze planmakers van mening dat zich dat zomaar even vanzelf oplost door te gaan ritsen.
    Ik ben zeer benieuwd wat de gedachte van onze plannenmakers is

  2. Wat zal dit weer een prachtige, typisch Schiedamse wijk worden, vol kapitaalkrachtige gezinnen die van snelwegen houden, uitlaatgassen en treinen, die Schiedam centrum naar een hoger plan trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *