Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RAAMKUNST EN OPEN ATELIERS SCHIEDAM 2021

SCHIEDAM- Tijdens Open Ateliers Schiedam kunnen bezoekers het werk van vele beeldend kunstenaars bewonderen, door tussen 5 en 27 juni een wandeling te maken langs Raamkunst. Voor ruim 20 ramen in Schiedam stellen kunstenaars hun werk ten toon. In het landelijk atelierweekend van 26 en 27 juni openen hun ateliers en een aantal galeries de deuren. Het is dé gelegenheid om dan met de kunstenaars persoonlijk kennis te maken en hen aan het werk te zien.

Het idee achter Open Ateliers is om bewoners van Schiedam en omgeving op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de beeldend kunstenaars en hun werk. Tijdens Raamkunst worden o.a. foto’s, tekeningen, ruimtelijk werk, keramiek en schilderijen geëxposeerd. Het onderwerp, fantasievol of realistisch, de keuze van het materiaal en de wijze van uitvoeren zorgen voor een interessante route. Door langs de Raamkunst te lopen en met aandacht te kijken wordt goed duidelijk hoe divers en interessant het werk van deze Schiedamse kunstenaars is. Er valt weer genoeg moois te ontdekken!

De Raamkunst locaties staan op een plattegrond die te vinden is op de website: www.openateliersschiedam.nl en is verkrijgbaar op diverse locaties in het centrum.

Praktische informatie:
Data: 5 t/m 27 juni: Raamkunst en Virtuele Route op de socials van KunstWerkt en Mooi Werk
26 en 27 juni: Open Ateliers Weekend
Locatie: Schiedam Centrum, Oost, West, Zuid
Algemene informatie: www.openateliersschiedam.nl en www.landelijkatelierweekend.nl
Plattegrond: www.openateliersschiedam.nl en op diverse plekken in het centrum (I-PUNT S’DAM en winkels)
Voor wie: alle leeftijden
Kosten: gratis

Open Ateliers Schiedam is een initiatief van Stichting KunstWerkt en een samenwerking met Stichting Mooi Werk, bureau voor cultuurparticipatie & kunsteducatie. Dit is het 3e jaar dat deze organisaties samenwerken en een oude traditie in ere hebben hersteld.

Stichting KunstWerkt verenigt sinds de jaren negentig een grote groep kunstenaars uit Schiedam en omgeving. In Ruimte in Beweging organiseert de stichting per jaar een tiental tentoonstellingen en daaraan gerelateerde activiteiten. De exposities in Ruimte in Beweging zijn een ontmoetingsplaats om ideeën en inspiratie te delen, maar ook een brug van kunstenaar naar publiek. www.stichtingkunstwerkt.nl

Stichting Mooi Werk is dé kennisorganisatie voor kunsteducatie en cultuurparticipatie in Schiedam. Ze stimuleert kunsteducatie op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. Daarnaast ondersteunt ze culturele initiatiefnemers. Ze begeleid hen in de ontwikkeling van hun plan, het vinden van financiering en samenwerkingspartners en helpt hen bij de realisatie. www.stichtingmooiwerk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *