Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘RAADSVRAGEN FRACTIE BOERS VLAARDINGEN KOSTEN 38.000 EURO’

VLAARDINGEN- Het stellen van vijfentwintig sets schriftelijke vragen door de fractie Boers (fB) in Vlaardingen kost de belastingbetaler circa 38.000 euro, zo heeft raadslid Ingrid Wijker (fractie Kerkhof) uitgerekend. Wijker erkent dat schriftelijke vragen stellen een democratisch recht is van de gemeenteraad, maar de politica vindt dat het beantwoorden van de vragen te veel geld kost. Geld dat volgens haar anders besteed zou kunnen en moeten worden.

Wijker wil van het gemeentebestuur onder meer weten hoeveel vragen de fB sinds afgelopen 1 januari tot nu toe heeft gesteld en hoeveel dat in totaal heeft gekost. Onbekend is of Wijker daarbij ook de vragen rekent van de fB die het gemeentebestuur – lees de burgemeester – heeft geweigerd om te beantwoorden.

Met het stellen van formele vragen moet wat de fractie Kerkhof betreft zeer zorgvuldig omgesprongen worden. Wijker: ‘Zeker als antwoorden ook kostenneutraal gegeven kunnen worden door de portefeuillehouder zelf.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘RAADSVRAGEN FRACTIE BOERS VLAARDINGEN KOSTEN 38.000 EURO’

 1. Grappig dat verspilling van belastinggeld pas een ‘ding’ voor jullie wordt zodra jullie hiermee zelf hard aan het werk gezet worden.

  Trouwens, onlangs werd bekend dat heel veel besluiten door het bestuur volkomen genegeerd worden zodra ze na heel veel tijd, geld en moeite door jullie zijn aangenomen. Is dat niet veel problematischer?

  Veel vragen van Boers geheel terecht, en voor de hand liggend. Zijn tactiek zou overbodig zijn als jullie af en toe eens antwoord geven. Dus doe gewoon je werk, dan neem je Boers de wind uit de zeilen.

  Maar bespaar ons verontwaardigd gepiep vanaf het narrenschip over hoe antwoorden op papier zetten jullie teveel tijd en belastinggeld kost.

  En wat wil je precies, Wijker? Afschaffen dan maar, die lastige democratische procedures?

 2. Beste redactie,

  jullie zijn vraag 4 vergeten te melden namelijk, hoe vaak hebben de vragen, na beantwoording geleid tot een ingediende motie, amendement of initiatiefvoorstel door de fractie Boers. Het is heel makkelijk om continue allerlei vragen te stellen met als voornaamste doel zelf in de media te komen om vervolgens met de antwoorden helemaal niets te doen en de gemeente alleen maar op kosten te jagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *