WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RAADSVRAGEN AFKEUREN KADEMUUR MAASSLUIS

MAASSLUIS- De slechte staat van de kademuur bij de Wip in het stadshart van Maassluis roept vragen op bij de VSP. De kwaliteit van de muur is ontdekt tijdens een recent uitgevoerd duikonderzoek, maar dit onderzoek staat haaks op een eerder duikonderzoek uit 2011. Bij dat laatste onderzoek werd vastgesteld dat met wat reparatiewerk op termijn, de kademuur langere tijd mee kan gaan (circa 25 jaar).

Nu zijn de Wip en de Markt door het gemeentebestuur volledige afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer op basis van het laatst uitgevoerd duikproef. Deze maatregel heeft ernstige gevolgen voor ondernemers in het stadshart. Vanwege het veiligheidsaspect heeft de VSP begrip voor de maatregelen, maar de gang van zaken roept wel de nodige vragen op.

Het is volgens de seniorenpartij niet voor het eerst dat pas bij een vervolgonderzoek zaken aan het licht komen die grote – ook financiële – gevolgen hebben voor uitvoering van werkzaamheden. De VSP noemt hierbij als voorbeeld de gang van zaken rond de aanleg van de Coppelbrug.

De VSP vraagt om tekst en uitleg van het college en wil weten wanneer men denkt een plan voor vervanging van de kademuur met de daaraan verbonden kosten aan de gemeenteraad voor te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *