Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RAADSLID VLAARDINGEN ROEPT OP TOT FRANSE PROTESTEN

VLAARDINGEN- Het Vlaardingse SP-gemeenteraadslid Ingrid Wijker roept op tot Franse protesten. Wijker schrijft boven een bericht op social media, over de niet geheel geweldloze acties met gele hesjes in Parijs; ‘Protesteren helpt echt! In Nederland klaagt men alleen op Facebook en ondertussen accepteren wij alles’.

De Franse premier Edouard Philippe belooft dat er voorlopig geen accijnsverhogingen meer worden toegepast op benzine en diesel. De protesten zijn daarmee nog niet voorbij; 70% van de Fransen steunt de Gele Hesjes-beweging. De protesten begonnen daar twee weken geleden uit onvrede over de hoge kosten voor levensonderhoud. Dat leidde zaterdag tot een gewelddadig hoogtepunt, waarbij 133 mensen gewond raakten, 412 mensen werden opgepakt en op grote schaal vernielingen werden aangericht: onder meer aan het historische monument de Arc de Triomphe. De schade hiervan kan oplopen in de tonnen. Ook gingen tientallen auto’s in vlammen op, sneuvelden ruiten bij banken en werd straatmeubilair vernield.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *