Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RAADSLID LOS OP VERKIEZINGSSTUNT VVD SCHIEDAM

De puur Schiedamse partij LOS meldt in het verkiezings-programma: ‘LOS durft problemen te benoemen en wil deze graag concreet aanpakken. De Nederlandse cultuur, taal en democratische waarden staan voorop en zijn leidend.’
LOS wil een einde maken aan de gunstige regels voor winkels in moskeeën, individuele schotelantennes, boerka’s of bivakmutsen op straat en speciale zwemuren voor vrouwen. De partij heeft niet alleen twee kandidaten op de kieslijst uit ‘het klasje’ van PVV voorman Geert Wilders, maar ook de kritische kijk op het multiculturalisme omarmt van de PVV.

SCHIEDAM- In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen zal staatssecretaris Mark Harbers (VVD) vanavond in de wijk Sveaparken langs de deuren gaan om te horen wat de Schiedammers hem willen meegeven in zijn werk als staatssecretaris van Justitie en Veiligheid (immigratie). Daarna zal hij tijdens een zogenaamde ‘huiskamerbijeenkomst’ het gesprek aangaan.

Het bezoek van de VVD bewindspersoon kan rekenen op kritiek van opponent Andreas Rose van de lokale partij LOS. De VVD staatssecretaris van immigratie komt naar Schiedam om over taalachterstand te praten met bewoners. Rose: “Hij gaat daarvoor naar Sveaparken. Logisch, al dat Zweeds is natuurlijk een probleem.”(Sveaparken is de wijk met het laagste aantal niet-westerse buitenlanders in Schiedam).

Harbers:  “Ik kom zelf uit Rotterdam en ken Schiedam dus goed. Een stad die kleiner is dan Rotterdam, maar wel met dezelfde problemen stoeit. Meedoen, dat is het belangrijkste. Een baan is de beste manier om mee te doen. Om te integreren. Maar dan moet je wel goed Nederlands kunnen spreken, anders begin je al met een achterstand. Taal raakt ons dus allemaal!”

1 reactie op “RAADSLID LOS OP VERKIEZINGSSTUNT VVD SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *