Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RAADSLEDEN SCHIEDAM IN KLANKBORDGROEP VLIEGVELD

SCHIEDAM- Er komt weer een klankbordgroep Rotterdam The Hague Airport (RTHA), bestaande uit Schiedamse raadsleden van verschillende partijen. De klankbordgroep zal ongeveer vier maal per jaar bijeenkomen en in ieder geval blijven bestaan tot er een nieuw luchthavenbesluit is genomen. Het eerste klankbordgroep overleg zal in september plaatsvinden.

In de vorige raadsperiode was er ook een klankbordgroep RTHA, van Schiedamse politici. Deze klankbordgroep kwam gezamenlijk bijeen om geïnformeerd te worden – en advies te geven over actualiteiten en ontwikkelingen met betrekking tot RTHA en de luchtvaart op landelijk niveau. Deze klankbordgroep wordt weer nieuw leven ingeblazen.

De inwoners van Schiedam worden momenteel vertegenwoordigd binnen de Commissie Regionaal Overleg dat geregeld aan tafel zit voor overleg met RTHA. Daarbij worden zaken als geluidoverlast besproken.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft RTHA onlangs een maatregel opgelegd, omdat de luchthaven in 2018 de geluidsnorm heeft overschreden op één plek, de locatie Schiedam, met 17,8 ¾. Op de andere plekken waren er geen overschrijdingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “RAADSLEDEN SCHIEDAM IN KLANKBORDGROEP VLIEGVELD

  1. Een groot deel van de overschiese bewoners is de overlast ook meer dan zat. Het vliegveld veroorzaakt parkeerproblemen in heel de wijk bovendien worst er snachts steeds meer gevolgen en is de kerosine-uitstoot waanzinnig hoog. Er worst totaal geen rekening gehouden met de bewoners van Overschie dat toch al ligt opgesloten tussen zwaar vervuilende rijkswegen. In Rotterdam centrum is een milieuzone ingesteld en Overschie dan moet die dan alle bagger maar accepteren ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *