Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RAADSEL FINANCIËLE POSITIE OUD-BURGEMEESTER SCHIEDAM

SCHIEDAM- Aannemer van den Tempel is niet verbaasd over het bericht dat oud-burgemeester Wilma Verver van Schiedam in een woonboerderij verblijft met een huurprijs van 2.050 euro per maand. ‘Wij als schuldeiser zijn de verbazing inmiddels ‘Ver ver’ voorbij’, laat de aannemer weten.

Vorig jaar juli werd het faillissement uitgesproken van Verver. Sindsdien moet zij zien rond te komen van 1.400 euro per maand. Het optrekje in de Gelderse gemeente Voorst op de Veluwe doet vermoeden dat de oud-burgemeester haar oude leefstijl nog niet heeft opgegeven. Waarbij het een raadsel is hoe zij er financieel daadwerkelijk voorstaat.

Verver raakte in april 2011 in opspraak nadat een geschil met aannemer Van den Tempel, die haar privéwoning heeft verbouwd, breed werd uitgemeten in het Algemeen Dagblad (AD). Verver zou, ontevreden als ze was over het geleverde werk, ambtenaren op het stadhuis hebben verboden om nog langer opdrachten te verstrekken aan dit bedrijf, tot dat moment de huisaannemer van de gemeente.

Vermoedelijk vanuit de ambtenarij is het AD op 10 maart 2011 getipt over het conflict rond de verbouwing van de woning van Verver. De oud-burgemeester was vrij snel na de eerste publicaties in het AD overtuigd van wraakacties door ambtenaren. In ochtendblad Trouw zei ze op 26 november 2011: “Ik weet dat er mensen tussen zaten van wie personeelsdossiers bestonden. Het was voor hen een prachtige mogelijkheid om de aandacht af te leiden.” En: “Toen ik in Schiedam belandde, was er op het stadhuis een reorganisatie aan de gang. Er wás al een angstcultuur. Mensen waren bang hun baan te verliezen. Het wás er al onrustig. Schiedam stond bestuurlijk bekend als een moeilijke stad. Ik heb daar in die tijd over gegoogled. Er was weinig vertrouwen in het stadsbestuur, burgers waren vrij negatief. Er was een duidelijke roep om een sterke bestuurder.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *