Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PVDA VLAARDINGEN VERSUS ISLAMKRITISCHE OPINIES

Door middel van polarisatie, het benadrukken van politieke tegenstellingen, kwam in 1966 kwam in Nederland een eind aan de consensuspolitiek, toen de PvdA ging polariseren tegen de confessionele partijen en de VVD. De PvdA wilde geen compromissen meer sluiten, maar hoopte met D`66 en de PPR een linkse meerderheid te krijgen. De polarisatie was volgens de PvdA goed voor de democratie.
Door middel van polarisatie, het benadrukken van politieke tegenstellingen, kwam in 1966 in Nederland een eind aan de consensuspolitiek, toen de PvdA ging polariseren tegen de confessionele partijen en de VVD. De PvdA wilde geen compromissen meer sluiten, maar hoopte met D`66 en de PPR een linkse meerderheid te krijgen. De polarisatie was volgens de PvdA goed voor de democratie.
Bron: Nederlandse Encyclopedie (www.encyclo.nl)
VLAARDINGEN- Fractievoorzitter Klaas Terpstra van de PvdA in Vlaardingen laat weten zich zorgen te maken over ‘de toenemende polarisatie in de samenleving’. Eén van de instrumenten om dit tegen te gaan is elkaar te ontmoeten, meent de PvdA. Het punt van zorg lijkt te bestaan uit de toenemende kritiek op de islam, want onder leiding van partijgenoot burgemeester Bert Blase organiseert de PvdA op zaterdag 30 mei een discussiebijeenkomst in de Eyup Sultan Moskee. Voorafgaande aan de discussie -over de positie van mbo’ers op de arbeidsmarkt- wordt u rondgeleid in de Moskee. Voor meer informatie klik HIER.

Dutch Defense
Zorgelijk vindt nu juist de Dutch Defense League een dergelijke draai van sterk anti-kerkelijk naar dwepen met de islam. De islam wordt beschouwd als een gewelddadige, antidemocratische veroveringsideologie. Daarom houdt de islamkritische beweging aanstaande zondag 24 mei een demonstratie tegen ‘de radicaliserende Islam en voor de vrijheid van meningsuiting’. Er wordt om 14.00 uur verzameld bij het beeld van Pim Fortuyn aan de Korte Hoogstraat in Rotterdam. Er zullen Nationale- en Internationale sprekers aanwezig zijn. De route erna zal worden uitgevoerd in overleg met de Politie. Demonstranten worden opgeroepen Europese natiestaat en Israëlische vlaggen mee te nemen. Meer weten? Klik HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *