Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PVDA VLAARDINGEN: ‘SNOEIEN IN SUBSIDIES’

VLAARDINGEN- Wat de PvdA betreft gaan alle verenigingen en instellingen in Vlaardingen die niet in de recente bezuinigingsplannen van het college genoemd werden toch nog eens kritisch naar hun financiën kijken. Zeker die verenigingen en instellingen die niet zonder forse subsidie van de gemeente kunnen. Dat heeft de PvdA woensdagavond bepleit tijdens de algemene beschouwingen.
PvdA logo 1
Een aantal verenigingen en instellingen hebben, volgens de PvdA, laten zien dat ze met fors minder subsidie hun activiteiten toch voort kunnen zetten. Dat moet toch ook bij anderen kunnen in meer of mindere mate, menen de sociaaldemocraten. De PvdA wil dan ook dat die verenigingen en instellingen die meer dan 20.000 euro subsidie van de gemeente krijgen expliciet aangeven waar de maatschappelijk effectiviteit zit van dit subsidiegeld.

Het liefst ziet de PvdA dat deze instellingen de gemeenteraad hier nog voor de behandeling van de voorjaarsnota 2015 over rapporteren, zodat de raad in de gelegenheid is om vast te stellen of de hoogte van deze subsidies nog gerechtvaardigd zijn.