Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PVDA SCHIEDAM VRAAGT UW MENING BESTEDING 42 MILJOEN

SCHIEDAM- De PvdA in Schiedam wil dat de 42 miljoen euro van de opbrengst van de Eneco aandelen ten goede komt aan een mooiere en betere stad voor alle Schiedammers. En daarom vraagt de oppositiepartij aan alle inwoners om mee te denken over de besteding ervan. Wat zou u doen met 42 miljoen? De enquête vindt u HIER.

De gemeenteraad wil dat met de miljoenen uit de verkoop zorgvuldig wordt omgegaan. Om de miljoenen er niet ‘door te feesten’ is met meerderheid van stemmen (inclusief steun van de PvdA) besloten dat de miljoenen gaan naar: het sociaal domein, vergroenen van de openbare ruimte, nieuwe woonvormen voor ouderen, een revolverend duurzaamheidsfonds, speel- en sportplaatsen, een nieuwe toekomst voor de oude bibliotheek (plus het Stadserfgebied) en naar subsidies voor initiatieven die de sociale cohesie versterken.

Zelf kwam de PvdA (samen met OPS) met het voorstel om bij verkoop van de Eneco aandelen 30 miljoen euro in te zetten om de gemeentelijke balans te versterken en de resterende 12 miljoen euro te gebruiken om 6 jaar lang de begroting met 2 miljoen euro per jaar aan te vullen en dit geld bij voorkeur te investeren in zaken als preventie in de (jeugd)zorg en de aanpak van woonoverlast.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “PVDA SCHIEDAM VRAAGT UW MENING BESTEDING 42 MILJOEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *