Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PvdA HUISARTS ACHTER DWANGSOMMEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- De dwangsomprocedure tegen het in Maassluis veelvuldig gebruikte rookgaskanaal is in gang gezet door huisarts Pieter Kromdijk. Dat bevestigt het echtpaar dat met gezondheidsklachten bij Kromdijk is langs gegaan. Veertig appartementseigenaren aan het Da Costaplein moeten de diverse rookgaskanalen op de balkons van hun woningen weghalen op straffe van een dwangsom van 1.000 euro per week.
jeugdstad 3
De vereniging van eigenaren (VVE) wees dit weekend naar een echtpaar in het complex aan het Da Costaplein dat in de klachtenprocedure zou zijn geholpen door een lokale partijprominent die tevens huisarts is. De VVE wilde geen namen noemen.

Wethouder Arnold Keijzer (PvdA) ontkent desgevraagd cliëntelisme rond de dwangsommen aan het plein. Keijzer wil eigenlijk niet op de beschuldiging van de VVE ingaan, maar zegt dat er ‘mogelijk ‘ een huisarts binnen de PvdA Maassluis actief is, maar volgens Keijzer is dat verder niet van belang, omdat de dwangsomprocedure in zijn geheel zou verlopen via bouw- en woningtoezicht.

Keijzer is thans verantwoordelijk voor het opleggen van de dwangsommen voor het gebruik van de rookgasafvoer. Pieter Kromdijk was tot begin dit jaar twee collegeperiodes wethouder voor de PvdA in Maassluis en collega van wethouder en partijgenoot Arnold Keijzer.

Kromdijk was onbereikbaar voor commentaar.