WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PVDA EN CDA IJVEREN VOOR ISLAMTISCHE BEGRAAFPLAATS MAASSLUIS

MAASSLUIS- PvdA en CDA in de gemeenteraad van Maassluis leggen zich niet neer bij het besluit van het eigen stadsbestuur dat er geen ruimte is voor een islamitische begraafplaats met eeuwige grafrust. De partijen verzoeken, via schriftelijke vragen, om opheldering.

Volgens de twee is er de afgelopen maand nog een gesprek geweest tussen ambtenaren en voorzitters van twee moskeeën in Maassluis. In dat gesprek zou door de gemeente zijn aangegeven dat er geen mogelijkheid komt om islamitisch te begraven. ‘Dit terwijl er al jaren gesprekken lopen met deze partijen. Hierbij zijn ze meermaals door de gemeente uitgenodigd, waarbij ook op locatie, om te praten over een samenwerking hierin’, beweren PvdA en CDA.

Tijdens de raadscommissie van 17 januari heeft wethouder Sjef Evers (VVD) meegedeeld dat er geen islamitische begraafplaats komt in Maassluis. Tijdens het raadsbezoek aan de begraafplaats in september 2020 zou de fracties juist zijn verteld dat er gesprekken werden gevoerd met moslims over hun wensen en behoeften.

5 reacties op “PVDA EN CDA IJVEREN VOOR ISLAMTISCHE BEGRAAFPLAATS MAASSLUIS

  1. Dus bij een nee gaan we voor het afdwingen van een ja. Goed om te weten. Het stoppen van de urgentie bij statushouders bij woningtoewijzing is ook al jaren NEE. Wat gaan pvda en cda doen om hier een JA van te maken?

  2. “Eeuwige rust” wat moet daar wel niet voor betaald worden. Als je nu al kijkt naar de kosten van een algemeengraf voor 10 jaar dan moet je al snel denken aan 750 Euro voor 10 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *