Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PVDA BLIJFT VOOR MELDPUNT HUISJESMELKERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- De PvdA in Schiedam blijft aandringen op een speciaal meldpunt tegen huisjesmelkers. De partij wil het onderwerp op de agenda voor de komende Raadscommissie.

De sociaaldemocraten zijn blij met de mogelijkheid die het SOBO al lange tijd biedt om als meldpunt te dienen. Dat meldpunt moet vooral blijven, vindt de PvdA, maar een pro-actiever aanpak, met actieve signalering en strikte handhaving inzake wantoestanden bij verhuringen gaat veel verder en is daarom gewoon een taak is voor de overheid, vindt de partij.

De PvdA begrijpt dat het stadsbestuur van mening is dat via interventieteams en funderingsherstel/PWV et cetera ‘een redelijk goed inzicht in de kwaliteit van de woningvoorraad’ aanwezig is bij de gemeente. Toch denkt de PvdA dat de ‘echt slimme’ huisjesmelker juist weet te voorkomen dat de gemeente of anderen zicht krijgen op de kwaliteit (of het gebrek eraan) van de verhuurde woningen.

Bij diverse voorstellen op het gebied van veiligheid wordt door Schiedam de samenwerking met de gemeente Rotterdam gezocht. Bij de aanpak van huisjesmelkers lijkt het oordeel te zijn dat men Rotterdam niet nodig heeft. Of dit echt zo is hoort de PvdA graag op een zo’n kort mogelijke termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *