Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PVDA: ‘BINNEN EEN MAAND MELDPUNT HUISJESMELKERS SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Een speciaal meldpunt tegen huisjesmelkers in Schiedam kan binnen een maand draaien en moet vooral breed worden opgezet. Daarmee reageert raadslid Petra Zwang (PvdA) op de suggestie dat een dergelijk meldpunt in Schiedam al bestaat. Het Schiedams Overleg Bewoners Organisaties (SOBO) registreert al jaren klachten van huurders en komt voor gedupeerden op. Het SOBO ziet zichzelf daarom als dit meldpunt, maar dat vindt de PvdA niet de juiste manier.

Zwang legt uit: “Kijk, het SOBO wordt door de gemeente gesubsidieerd voor vragen van huurders, dus als je het zo opvat kunnen ook mensen met signalen over huisjesmelkers daar terecht, maar bij het meldpunt dat ik voor ogen heb moet ook aan preventie worden gedaan. Je zou ook zelf op zoek kunnen gaan naar misstanden. Daarin moeten bijvoorbeeld ook de WijkOndersteuningsTeams (WOT’s) en huisartsen een rol spelen.”

“Er zijn een aantal dingen die al gebeuren, maar Schiedammers weten er niet van”, stelt Zwang. “Als de eigenaar van jouw woning een veel te hoge huur rekent dan kun je dat laten herberekenen, alleen mensen weten niet waar ze daarvoor terecht kunnen. Wat ik ook wil is zoveel aandacht voor misstanden dat huisjesmelkers Schiedam gaan mijden.”

De PvdA heeft schriftelijke vragen gesteld naar mogelijkheden voor een apart meldpunt tegen huisjesmelkers in Schiedam. Daarnaast worden nu resultaatafspraken gemaakt tussen het SOBO en de gemeente: “Daar zal dit ongetwijfeld aan bod komen”, denkt Zwang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *