WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PUPPY OPVOEDEN IN SCHIEDAM EN OMSTREKEN

SCHIEDAM- Het goed opvoeden van een puppy ligt nu ook binnen het bereik van alle baasjes in de waterweggemeenten.

Voordat u en uw gezinsleden besluiten een puppy toe te voegen aan het gezin is het belangrijk om te realiseren dat een puppy opvoeden samen socialisatie erg belangrijk is. Zodoende zullen jullie in de toekomst op een zo maximaal mogelijke manier van elkaar kunnen genieten. Als uw hond van de fokker komt zet die meestal de eerste stappen als het om gehoorzaamheid en zindelijkheid gaat. Daarna ligt het balletje bij u.
Dat wil zeggen dat u er verstandig aan doet om eerst met uw pup naar een puppycursus te gaan! Als de puppy cursus is afgerond ligt het puppy opvoeden voor de volle honderd procent in uw handen. De puppy cursus is zeer leerzaam en tevens goed voor de socialisatie. De dierenarts weet vaak de juiste adresjes waar u met uw pup het best kunt deelnemen aan een cursus. Heeft u vrienden, kennissen of familieleden met een hond? Zij weten u ook vaak goede adressen aan te wijzen waar u kunt deelnemen aan een puppy cursus.

Twijfelt u er nog steeds aan welke puppycursus goed is om aan deel te nemen? Dan kunt u altijd een bezoekje brengen aan de puppycursus en er een keer langs de lijn gaan staan. Uw puppy opvoeden is ontzettend belangrijk, dus niemand kijkt raar op als u met uw puppy langs de lijn bij een puppy cursus staat te kijken. Spreek gerust de instructeur aan. De instructeur is degene die de puppy training geeft. U merkt tijdens het gesprek snel genoeg of het een goed gevoel geeft.

Tijdens de training kunt u ook nog op enkele andere zaken letten. Let er goed op dat de pups op een positieve manier coaching krijgen. Dat kunt u onder meer zien als er beloningsgedrag wordt toegepast. Een hond leert iets aan en als dat goed gaat dan krijgt ie iets lekkers. Als het fout is wordt er niet geschreeuwd, krijgt de hond al helemaal geen corrigerende tik, maar wordt er simpelweg geen beloning gegeven. De kracht zit ‘m in herhalen net zolang totdat het goed gaat. Let ook op de manier waarop de hondentrainer de uitleg doet. Het is goed als dit op een langzame en duidelijke manier gaat.
Heeft u uiteindelijk een beslissing gemaakt en gaat u met uw hond op een puppycursus dan zult u hier zeker profijt van hebben. De pups leren ontzettend veel, zijn bezig met socialisatie en u als baasje steekt ook nog eens hartstikke veel op. De puppy cursus duurt een aantal maanden. Tijdens de cursus is het belangrijk dat u thuis oefeningen doet zodat alles bij uw nieuwe gezinslid blijft hangen.

Zit de puppy cursus erop? Dan is het tijd dat het puppy opvoeden voor de volle honderd procent bij uzelf ligt. Onthoud goed wat er is geleerd tijdens de puppycursus en blijf dat toepassen. Wat we al eerder in dit artikel schreven zit de kracht in herhalen. Blijf herhalingen doen totdat uw viervoeten volleerd is. U zult merken dat u door het goed opvoeden van een pup er in de toekomst een hoop profijt van gaat hebben.

Heeft u aan een puppy cursus deelgenomen, doet u er thuis alles aan om uw pup goed op te voeden, maar gaat het nog steeds niet helemaal goed? Dat kan natuurlijk weleens gebeuren. Misschien is er iets niet goed met uw lieve hond. U doet er dan verstandig aan om met uw hond langs de dierenarts te gaan. Leg het probleem bij de Dierenarts voor. Een dierenarts weet zich wel raad met dit soort situaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *